👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Argumenterande tal - Muntligt framförande åk 8

Skapad 2017-12-08 17:27 i Båtsmansskolan Härryda
Grundskola 7 Svenska

Muntligt framförande - tal

I det här området kommer vi att lära oss om hur man kan arbeta med sin röst och sitt kroppsspråk vid muntliga framföranden. Ni kommer få hålla ett individuellt argumenterande tal om någonting som ni vill förändra på skolan. Redovisning: v.50-51.

Centralt innehåll:

  • Muntliga presentationer och muntligt berättande för olika mottagare, om ämnen hämtade från skola och samhällsliv. Anpassning av språk, innehåll och disposition till syfte och mottagare. Olika hjälpmedel, till exempel digitala verktyg, för att planera och genomföra muntliga presentationer.

Innehåll

Avsnitt 1

Matriser

Sv
Muntligt framförande

Rubrik 1

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Tala
Eleven kan förbereda och genomföra enkla muntliga redogörelser med i huvudsak fungerande struktur och innehåll och viss anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Eleven kan förbereda och genomföra utvecklade muntliga redogörelser med relativt väl fungerande struktur och innehåll och relativt god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Eleven kan förbereda och genomföra välutvecklade muntliga redogörelser med väl fungerande struktur och innehåll och god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.