Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Atom - och kärnfysik

Skapad 2017-12-11 11:36 i Holstagårdsskolan Helsingborg
Grundskola F – 9 Fysik
Atom- och kärnfysik

Innehåll

Kursen består av föreläsningar, filmer och några uppgifter att arbeta med.

Kursen kommer att examineras genom ett skriftligt prov den 26 januari 2018.

Litteratur: Titano fysik s. 200- 236

Matriser

Fy
Atom- och kärnfysik

F
E
C
A
Eleven har grundläggande kunskaper om energi och visar det genom att ge exempel och beskriva med viss användning av fysikens begrepp, modeller och teorier. Eleven använder fysikaliska modeller på ett i huvudsak fungerande sätt för att beskriva och ge exempel på partiklar och strålning.Eleven för enkla och till viss del underbyggda resonemang kring hur människa och teknik påverkar miljön och visar på några åtgärder som kan bidra till en hållbar utveckling.
Eleven har goda kunskaper om energi och visar det genom att förklara och visa på samband med relativt god användning av fysikens begrepp, modeller och teorier. Eleven använder fysikaliska modeller på ett relativt väl fungerande sätt för att förklara och visa på samband kring partiklar och strålning. Eleven för utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang kring hur människans användning av energi och naturresurser påverkar miljön och visar på fördelar och begränsningar hos några åtgärder som kan bidra till en hållbar utveckling.
Eleven har mycket goda kunskaper om energi och visar det genom att förklara och visa på samband och något generellt drag med god användning av fysikens begrepp, modeller och teorier. Eleven använder fysikaliska modeller på ett väl fungerande sätt för att förklara och generalisera kring partiklar och strålningEleven för välutvecklade och väl underbyggda resonemang kring hur människa och teknik påverkar miljön och visar ur olika perspektiv på fördelar och begränsningar hos några åtgärder som kan bidra till en hållbar utveckling.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: