👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Avd.planering 15/12-17

Skapad 2017-12-15 10:39 i Pysslingen Förskolor Lärkträdet Pysslingen
Förskola
Avd.planering 15/12-17

Innehåll

Utvärdering av V.50:

Under måndagen och tisdagen var det avdelningsplaneringar så vi var därför ute under förmiddagen. Under tisdagen hade vi genrep av Lucia inne på Spöket.

På onsdagen var det Luciafirande, barnen imponerade med den "breda repertoaren" som många föräldrar uttryckte. Barn och föräldrar var mycket stolta för sin insats. Det var en lugn och mysig tillställning. Detta året skulle föräldrarna fika utan sina barn men vi kommer nog nästa år ändra på detta eftersom vi upplevde att barn och föräldrar behövde en lite mysig stund efter tåget.

Draken, Regnbågen, Spöket gick senare under förmiddagen och lussade för äldreboendet mittemot, som även detta år blev väldigt uppskattat. Vårt syfte med detta är att barnen ska få träffa gamla människor vilket man kanske inte så ofta gör och lära känna sin närmiljö, samt att barnen känner att de kan ge glädje åt sina medmänniskor. 

Under torsdagen pysslade vi med saltdeg. Vi var lite mindre barn så barnen fick bestämma hur dagen skulle se ut. 

Fredagen var det avdelningsplaneringar. Vi upplever att vi ofta får kortare tid att planera eftersom barnen som är ute börjar bli trötta, frusna och vill in. Därför kommer de ofta in innan vår tid är över. Vi kanske kunde ha varanann fredag 9.00-10.00 och 10.15-11.15.

 

Planering av V.51:

Måndag - Vi pysslar tomtar med barnens ansikte på. 

Tisdag - Vi fortsätter med pyssel.

Onsdag - Julfest mellan 10.00-12.00. Dans kring granen, tomten kommer, julbord som vi äter ensamma inne på Spöket detta året. 

Torsdag - Barnen får ha inflytande på hur dagen ska se ut. 

Fredag - Vi ger som förslag att ha julbio med Astrid Lindgrens jul som vi har på dvd. Vi delar ut biljetter till barnen som brukar vara mycket uppskattat. Eftersom Stallmästaren ska använda Trollets lokaler så kan detta vara en bra aktivitet för oss andra under tiden. Alltid mysigt med lite julkänsla såhär innan jul.

GOD JUL =)