Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Fysik

·

Årskurs:

7

Astronomi åk7

Kollaskolan 6-9, Kungsbacka Förskola & Grundskola - slutgallrad · Senast uppdaterad: 28 januari 2018

Hur är vårt solsystem uppbyggt?Vad är en planet? Vad är en stjärna? Vad finns det mer för spännande ute i rymden? Vi kommer att fördjupa oss i detta och mycket mer under kommande veckor.

Vi ska under veckorna 2-6 arbeta med solsystemet och universum. Vi kommer att arbeta med Loops så det är viktigt att du alltid har med dig din iPad till lektionerna. 

Du kommer att jobba med de uppgifter som finns i loops. 

Uppgift:

Skriva en faktatext om vårt solsystem där du redovisar källorna tydligt.Den ska lämnas in senast Fredag i vecka 5 kl. 15.00

Planering:

vecka 3: Skriva ner frågeställningarna och skriva inledningen

Vecka 4: Skriva Avhandlingen

Vecka 5: Skriva klart avhandlingen.  Lämna in Inledning och Avhandling Fredag kl. 15.00

Vecka 6: Kamratbedömningar och skriva avslutning. På fredagens lektion ska du utvärdera dina källor. 

 

Bra länk för att lära dig om hur man skriver en faktatext och hänvisar till källor:

https://www.youtube.com/watch?v=yY2rD_qMahE

https://sites.google.com/site/plugga24se/genrekunskap/vad-r-en-faktatext

 

Lycka till!


Läroplanskopplingar

använda fysikens begrepp, modeller och teorier för att beskriva och förklara fysikaliska samband i naturen och samhället.

Universums utveckling och atomslagens uppkomst genom stjärnornas utveckling.

Universums uppbyggnad med himlakroppar, solsystem och galaxer samt rörelser hos och avstånd mellan dessa.

Källkritisk granskning av information och argument som eleven möter i olika källor och samhällsdiskussioner med koppling till fysik, såväl i digitala som i andra medier.

Eleven kan söka naturvetenskaplig information och använder då olika källor och för enkla och till viss del underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans.

Eleven kan använda informationen på ett i huvudsak fungerande sätt i diskussioner och för att skapa enkla texter och andra framställningar med viss anpassning till syfte och målgrupp.

Eleven har grundläggande kunskaper om energi, materia, universums uppbyggnad och utveckling och andra fysikaliska sammanhang och visar det genom att ge exempel och beskriva dessa med viss användning av fysikens begrepp, modeller och teorier.

Eleven kan söka naturvetenskaplig information och använder då olika källor och för utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans.

Eleven kan använda informationen på ett fungerande sätt i diskussioner och för att skapa utvecklade texter och andra framställningar med relativt god anpassning till syfte och målgrupp.

Eleven har goda kunskaper om energi, materia, universums uppbyggnad och utveckling och andra fysikaliska sammanhang och visar det genom att förklara och visa på samband inom dessa med relativt god användning av fysikens begrepp, modeller och teorier.

Eleven kan söka naturvetenskaplig information och använder då olika källor och för välutvecklade och väl underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans.

Eleven kan använda informationen på ett väl fungerande sätt i diskussioner och för att skapa välutvecklade texter och andra framställningar med god anpassning till syfte och målgrupp.

Eleven har mycket goda kunskaper om energi, materia, universums uppbyggnad och utveckling och andra fysikaliska sammanhang och visar det genom att förklara och visa på samband inom dessa och något generellt drag med god användning av fysikens begrepp, modeller och teorier.

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter
Faktatext om solsystemet/universum
Faktatext om Solsystem/Universum
Faktatext om Solsystemet/Universum

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback