Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Människans försörjning, geografi v 3-5/18

Skapad 2018-01-12 08:56 i Kärlekens skola Halmstad
Grundskola F
Hur har människornas försörjning utvecklats genom historien? Var produceras och konsumeras olika varor och varför just där? Hur långt i utvecklingen har olika länder kommit och vilken roll spelar globaliseringen för ett hållbart samhälle? Dessa frågor ska vi söka svar på under kursens gång.

Innehåll

Vi arbetar med området Livsmiljöer, ur Lgr11, och där med rubriken "Var olika varor och tjänster produceras och konsumeras samt hur varor transporteras. Hur människors försörjning och handelsmönster har förändrats över tid".

Vi arbetar med texten i läroboken "Geografi" s 92-111. Dessutom samtalar vi och lär av varandra i klassrummet.

Examination, hur vill ni göra?

Vi arbetar med följande kunskapskrav

E

Eleven kan undersöka var olika varor och tjänster produceras och konsumeras, och beskriver då enkla geografiska mönster av handel och kommunikation samt för enkla och till viss del underbyggda resonemang om hur dessa mönster ser ut och hur de har förändrats över tid samt orsaker till och konsekvenser av detta .

Eleven kan använda geografiska begrepp på ett i huvudsak fungerande sätt.

C

Eleven kan undersöka var olika varor och tjänster produceras och konsumeras, och beskriver då förhållandevis komplexa geografiska mönster av handel och kommunikation samt för utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om hur dessa mönster ser ut och hur de har förändrats över tid samt orsaker till och konsekvenser av detta .    

Eleven kan använda geografiska begrepp på ett  relativt väl fungerande sätt.             

A

Eleven kan undersöka var olika varor och tjänster produceras och konsumeras, och beskriver då komplexa geografiska mönster av handel och kommunikation samt för då välutvecklade och väl underbyggda resonemang om hur dessa mönster ser ut och hur de har förändrats över tid samt orsaker till och konsekvenser av detta .

Eleven kan använda geografiska begrepp på ett väl fungerande sätt.

 

 

 

 

 

 

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: