Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Dinosaurier

Skapad 2018-01-12 11:31 i Nyhammars förskola Ludvika
Vi har valt att ha temat dinosaurier denna termin då vi märkt att barnen har ett stort intresse för det.
Förskola

Vi kommer att lära oss mer om dinosaurier och hur de ser ut, vad de äter och hur de levde. 

Innehåll

BAKGRUND

Några av barnen har visat ett stort intresse och nyfikenhet för dinosaurier och vill både veta mer om det och även berätta för kompisar och pedagoger vad de redan vet. Vissa barn kan redan namnen på de olika dinosaurierna och även vad en "paleontolog" jobbar med.  Vi kommer att gå till biblioteket för att låna böcker om dinosaurier, vi kommer även att använda oss av internet för att söka information om dinosaurier.

MÅL

Syftet med detta tema är att barnen ska få ett ännu större intresse för dinosaurier och få kunskap om hur vår värld såg ut förut. Vi undersöker hur en paleontolog jobbar.

METOD - GENOMFÖRANDE

Vi kommer att samtala om detta på småmöten tillsammans med de barn som är intresserade. Då kommer vi att läsa ur böcker och titta på bilder. Barnen kommer att få berätta det de vet om  och tillsammans kommer vi att söka oss mer kunskap. Vi kommer att bygga upp en miljö där barnen kan leka, undersöka och lära sig om dinosaurier.

Vi pedagoger kommer att göra detta tillsammans och dokumenterar samtidigt. Vi kommer att diskutera med barnen om vad de vill göra.

 

DOKUMENTATION

Vi kommer dokumentera genom bilder och text på unikum.

UTVÄRDERING - UPPFÖLJNING

Utvärderingen sker fortlöpande.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: