Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Bild, Musik, Svenska, Matematik

·

Årskurs:

F - 3

Melodifestivalen med Minimellos

Bruksskolan, Munkedal · Senast uppdaterad: 29 januari 2022

Artister och idoler är spännande och viktigt för att skaffa sig bra förebilder. Nu startar melodifestivalen och klassen kommer att ha ett Minimellotema med glitter och glamour. Genom musik och rörelse skapar vi en show som tar oss till Turin i Italien, eller åtminstone tar vi det till klassrummet. Glitter och glamour, pop, rock, dans och rytmik samt allt vi kan göra till det.

Bildresultat för minimello

Bild


Eleven kommer att få tillverka sin egen Minimello docka av en toalettrulle och pynta den med valfritt material som hår och kläder. Eleverna skall ta hjälp av fotografier och bilder för att få inspiration till sin docka. 

Svenska

Eleverna kommer att få skriva en personbeskrivning om sin Minimello, där denne presenteras,både i text och foto. Eleverna kommer att få läsa upp sina texter i klassen men även sätta fast beskrivningen vid sin artist på en utställning vid matsalen. Vi tränar oss på att ge positiv feedback till varandra för att förbättra texten. Eleverna lyssnar på en svensk låttext där de får berätta om vad texten handlar om.

Matematik

Inför varje deltävling kommer eleverna få ta del av startfältet och rösta på låtarna. Eleverna kommer att göra tabeller och diagram av resultatet som kommer att presenteras i hallen.

Musik

Eleverna lyssnar på svenska och engelska låtar från Melodifestivalen.


Läroplanskopplingar

skapa bilder med digitala och hantverksmässiga tekniker och verktyg samt med olika material,

föra och följa matematiska resonemang, och

använda matematikens uttrycksformer för att samtala om, argumentera och redogöra för frågeställningar, beräkningar och slutsatser.

spela och sjunga i olika musikaliska former och genrer,

formulera sig och kommunicera i tal och skrift,

anpassa språket efter olika syften, mottagare och sammanhang,

Teckning, måleri, modellering och konstruktion.

Fotografering och överföring av bilder med hjälp av datorprogram.

Några verktyg för teckning, måleri, modellering, konstruktioner och fotografering och hur dessa benämns.

Naturliga tal och enkla tal i bråkform och deras användning i vardagliga situationer.

Enkla tabeller och diagram och hur de kan användas för att sortera data och beskriva resultat från enkla undersökningar, såväl med som utan digitala verktyg.

Gestaltning av sånger och berättelser med ljud, rytmer och rörelser.

Strategier för att skriva olika typer av texter med anpassning till deras typiska uppbyggnad och språkliga drag. Skapande av texter där ord och bild samspelar, såväl med som utan digitala verktyg.

Enkla former för textbearbetning, till exempel att i efterhand gå igenom egna och gemensamma texter och göra förtydliganden.

Handstil och att skriva med digitala verktyg.

Språkets struktur med stor och liten bokstav, punkt, frågetecken och utropstecken samt stavningsregler för vanligt förekommande ord i elevnära texter.

Muntliga presentationer och muntligt berättande om vardagsnära ämnen för olika mottagare. Bilder, digitala medier och verktyg samt andra hjälpmedel som kan stödja presentationer.

Berättande texters budskap, uppbyggnad och innehåll. Hur en berättande text kan organiseras med inledning, händelseförlopp och avslutning samt litterära personbeskrivningar.

Eleven kan i det bildskapande arbetet bidra till att utveckla idéer inom några olika ämnesområden genom att återanvända samtida eller historiska bilder och bearbeta andra uppslag och inspirationsmaterial.

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback