Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Tala, lyssna, samtala

Skapad 2018-01-24 12:09 i Edsskolan Östhammar
Grundskola 4 – 6 Svenska
Presentation - i en presentation måste den som presenterar något anpassa innehållet för att vara säker på att informationen når fram till de som lyssnar.

Innehåll

Presentationen bör innehålla information som är anpassad för den grupp som ska lyssna på presentationen. Den ska innehålla viktig fakta och argument som övertygar lyssnarna.

Du ska göra en presentation som ska locka de som lyssnar till att vilja se på, eller delta i det som just du presenterar.

Matriser

Sv
Tala, lyssna, samtala

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Aspekt 1
Du kan förbereda och hålla en enkel muntlig redovisning med början, innehåll och slut som fungerar ganska bra. Du anpassar din redovisning till de som lyssnar och till budskapet på ett ganska bra sätt.
Du kan förbereda och hålla en utvecklad muntlig redovisning med början, innehåll och slut som fungerar bra. Du anpassar din redovisning till de som lyssnar och till budskapet på ett bra sätt.
Du kan förbereda och hålla en välutvecklad muntlig redovisning med början, innehåll och slut som fungerar mycket bra. Du anpassar din redovisning till de som lyssnar och till budskapet på ett mycket bra sätt.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: