Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Bygga Drömvär(l)den

Skapad 2018-01-24 18:25 i Duvan Haninge
Förskola
Bygga Drömvär(l)den- Ett projekt om naturkunskap i förhållande till digitalitet Förskolan Duvan Avdelning Månen 2,5-5år

Innehåll

 

Bakgrund:

 

Haninge kommuns gemensamma projekt "Bygga drömvär(l)den" handlar om barns relation och utforskande av sin omvärld utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Vi kommer därför arbeta med sociala relationer och mötet mellan oss och material för att skapa en gemensam miljö där vi värnar om varandra, miljö, djur och material.

 

Under ht 2017 har vi arbetat med ett projekt om djur och natur i förhållande till digitalitet. Vi kommer nu under året att fortsätta arbeta med detta. Barnen ska få förståelse för naturvetenskapliga processer och vi kommer titta nära på detta med hjälp av digitala verktyg. 

 

Barnen är även intresserade av Pettson och Findus och därför har vi vävt in detta i projektet. Pettson odlar  på sin gård och vi ska därför titta närmare på vad vi kan odla hos oss. Vi bygger även upp en Pettson och Findus-värld i ett av våra rum. Här arbetar vi mycket med natur- och återbruksmaterial.

 

Skogen kommer bli en viktig plats för oss för att se hur vår natur ändras med årstiderna och vad vi har för växter och djur i vår närmiljö.

Kopplingar till läroplanen

 • respekt för allt levande och omsorg om sin närmiljö.
  Lpfö98 Rev. 2016
 • utvecklar sin förmåga att lyssna, reflektera och ge uttryck för egna uppfattningar och försöker förstå andras perspektiv,
  Lpfö98 Rev. 2016
 • utvecklar intresse och förståelse för naturens olika kretslopp och för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra,
  Lpfö98 Rev. 2016
 • utvecklar sin förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap, och
  Lpfö98 Rev. 2016
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: