Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Mental träning, kondition

Skapad 2018-01-25 02:28 i Önnerödsskolan Härryda
Mental träning i samband med konditionsträning.
Grundskola 7 – 9 Idrott och hälsa
Mental träning handlar om hur din tanke, känsla och handling samarbetar för att lyckas. Din tanke styr mer än du tror. Ser du möjligheter, har du visuella bilder om att lyckas? Hur ser du på konditionsträning?

Innehåll

Vi kommer att prata om din självbild, din självkänsla och ditt självförtroende. Dessutom om att din tanke styr din möjlighet att lyckas. I samband med konditionsträning kommer vi att använda oss av mental träning.

Genom undervisningen ska eleverna få möta många olika slags aktivteter. Eleverna ska också ges möjlighet att utveckla kunskaper om vad som påverkar den fysiska förmågan och hur man kan påverka sin hälsa genom hela livet. Eleverna ska även ges förutsättningar för att utveckla goda levnadsvanor samt ges kunskaper om hur fysisk aktivitet förhåller sig till psykiskt och fysiskt välbefinnande.

Kopplingar till läroplanen

  • Kunskapskrav
  • Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten och sammanhanget.
    Idh  E 9
  • Eleven kan på ett i huvudsak fungerande sätt sätta upp mål för och planera träning och andra fysiska aktiviteter.
    Idh  E 9
  • Eleven kan även utvärdera aktiviteterna genom att samtala om egna upplevelser och föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om hur aktiviteterna tillsammans med kost och andra faktorer kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.
    Idh  E 9
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: