Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Fysik

·

Årskurs:

9

Pedagogisk planering Fysik 9AC, Tunaskolan VT18

Tunaskolan, Lunds för- och grundskolor · Senast uppdaterad: 29 januari 2018

Genom att lära dig om naturvetenskapliga begrepp, modeller och teorier ska du kunna genomföra systematiska undersökningar och granska information, kommunicera och ta ställning i naturvetenskapliga frågor. Tidslanering av arbetsperioden finns på It´s learning.

Ämnesområde 

Den här terminen kommer ni att arbeta med:

1. KLASSISK MEKANIK som är en av de mest grundläggande områdena inom fysiken och som bl.a. innefattar Newtons rörelselagar, mekanikens gyllene regel, Energiprincipen, mekaniskt arbete, mekanisk energi och effekt.

2. ELEKTRISK ENERGI där vi först repeterar Ohms lag. Därefter ska ni arbeta med begrepp som induktion, transformation, elektrisk energi och effekt och Energiprincipen.

Mål

Efter kurserna ska ni förstå de flesta begreppen inom de områden vi arbetar med och att ni kan beskriva och förklara olika fysikaliska fenomen, skeenden och samband.

Arbetssätt och redovisningsform

Vi arbetar muntligt och skriftligt med teoriavsnitt, gör övningar, uppgifter och laborerar på de olika arbetsområdena. Det kan också förekomma debatter, diskussioner, skriftliga och muntliga förhör samt elevpresentationer.

Visa din kunskap - Bedömning

I slutet av terminen fylls den bifogade bedömningsmatrisen i. Du får också en skriftlig feedback i form av sammanfattande kommentarer och tips.


Läroplanskopplingar

använda kunskaper i fysik för att granska information, kommunicera och ta ställning i frågor som rör energi, teknik, miljö och samhälle,

genomföra systematiska undersökningar i fysik, och

använda fysikens begrepp, modeller och teorier för att beskriva och förklara fysikaliska samband i naturen och samhället.

Matriser i planeringen
Matris fysik åk 7-9, Tunaskolan
Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback