Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kapitel 6 Wintersport - was kann man hier machen?

Skapad 2018-01-29 18:18 i Olandsskolan Östhammar
Grundskola F
Vi jobbar med arbetsområde där vi lär oss och tränar på modala hjälpverben können, dürfen, müssen, sollen och wollen. Vi lär oss prata om sport och aktiviteter.

Innehåll

Vi jobbar kontinuerligt med texterna och uppgifterna i kapitel 6 (se ingresstexten). 

Kapitlet avslutas med ett skriftligt kapiteltest samt ett muntligt prov i form av ett rollspel eller en dialog som man själv får utforma och där man visar att man behärskar momenten i kapitlets mål. Dialogen skall man kunna utantill eventuellt får man ha med svensk förlaga.

Vi jobbar med texter och övningar som handlar om sport och aktiviteter. Det grammatiska momentet som vi ska behärska efter detta kapitel utgörs av huvudverb och hjälpverb i det här fallet modalverben "können" (kunna), "müssen" (måste), "wollen" (vilja/ska), "dürfen" (få /tillåtelse) och "sollen" (böra/ska).

Vi kommer även att arbeta med texterna på Sanoma.utbildning.se. För er som vill öva hemma: Sanoma.utbildning.se / 6-9 / tyska / övningsmästaren / Genau 2 / Kapitel 6. Här kan man både göra roliga varierade övningar samt lyssna på textbokens texter. Räknar med att vi ska ägna denna vecka och max 2 till till detta kapitel. Börja redan nu att träna på glosor och uttryck - ordlista finns bak i textboken och på Sanoma förstås!

Lycka till!

 

Kopplingar till läroplanen

  • Centralt innehåll
  • Samtala, lyssna, ställa frågor och framföra egna tankar, åsikter och argument om olika områden som är bekanta för eleverna, till exempel etiska frågor och vardagliga händelser.
    Lgr11  -
  • Berättande texter, sakprosatexter och texter som kombinerar ord, bild och ljud.
    Lgr11  -
  • Digitala verktyg och medier för kommunikation.
    Lgr11  -
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: