Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Läsprojekt åk 7 ht-18

Skapad 2018-01-31 14:48 i Djupedalskolan Härryda
Grundskola 7 Svenska
Tillsammans läser vi boken Ramiz resa av Gunilla Lundgren Vi kommer att arbeta med texten på olika sätt där du reflekterar och resonerar över texten och dess innehåll i en läslogg.

Matriser

Sv
Läsprojekt egen bok

Läsprojekt

E
C
A
Läsförståelse
Genom att göra enkla sammanfattningar av olika texters innehåll med viss koppling till tidsaspekter, orsakssamband visar du grundläggande läsförståelse
Genom att göra utvecklade sammanfattningar av olika texters innehåll med viss koppling till tidsaspekter, orsakssamband visar du god läsförståelse
Genom att göra välutvecklade sammanfattningar av olika texters innehåll med viss koppling till tidsaspekter, orsakssamband visar du mycket god läsförståelse
Läsa med flyt
Du kan läsa skönlitteratur med flyt genom att, på ett i huvudsak fungerande sätt ,välja och använda lässtrategier utifrån olika texters särdrag.
Du kan läsa skönlitteratur med gott flyt genom att, på ett ändamålsenligt sätt ,välja och använda lässtrategier utifrån olika texters särdrag.
Du kan läsa skönlitteratur med mycket gott flyt genom att, på ett ändamålsenligt och effektivt sätt ,välja och använda lässtrategier utifrån olika texters särdrag.
Tolka & resonera om budskap
Dessutom kan du utifrån egna erfarenheter och referensramar samt olika livsfrågor och omvärldsfrågor tolka och föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om tydligt framträdande budskap i olika verk.
Dessutom kan du utifrån egna erfarenheter och referensramar samt olika livsfrågor och omvärldsfrågor tolka och föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om budskap som är tydligt framträdande och budskap som kan läsas mellan raderna i olika verk.
Dessutom kan du utifrån egna erfarenheter och referensramar samt olika livsfrågor och omvärldsfrågor tolka och föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om budskap som är tydligt framträdande och budskap som kan läsas mellan raderna eller är dolda i olika verk.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: