Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Alla hjärtansdagsskapande

Skapad 2018-02-05 12:44 i Hönsarvsgården Borlänge
Alla hjärtansdagsskapande
Förskola
Skapande inför alla hjärtans dag.

Innehåll

Nuläge: Barnen uppskattar att klippa, klistra och pyssla i ateljén. De ber ofta om att få gå in dit både 2 och 3 åringarna. Vi vill ta vara på barnens intressen och spåna vidare på det så de kan utveckla finmotoriken.

 

Kommande period: Barnen ska få skapa hjärtan anpassat efter deras nivå. Vi har valt hjärtan då det snart är alla hjärtansdag. Gruppen ska få arbeta med kartong, silkespapper, knappar, glitter, paljetter, lim mm.

Målen för detta projekt är att barnen ska få skapa med olika material, använda sin fantasi, våga ta beslut och ansvar för sitt eget skapande, samarbete, vänta på sin tur, inspirera och inspireras av varandra när de sitter flera tillsammans.

Fördela ansvar: Pedagogerna turas om att ansvara för det skapande arbetet. Barnen delas upp i mindre grupper.

 

Följa upp – barnens utveckling,utvecklingsinsatser: Vi ska observera barnens hantering av de olika materialen och se hur de jobbar med finmotoriken. Även hur gruppsymetrin fungerar. Vi dokumenterar med papper och penna och fotar med lärplattan.

 

 

 

Kopplingar till läroplanen

  • utvecklar sin skapande förmåga och sin förmåga att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i många uttrycksformer som lek, bild, rörelse, sång och musik, dans och drama,
    Lpfö98 Rev. 2016
  • utvecklar sin förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap, och
    Lpfö98 Rev. 2016
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: