Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Bygga drömvär(l)den

Skapad 2018-02-19 13:51 i Duvan Haninge
Förskola
Bygga drömvär(l)den, ett projekt om att lära känna förskolan genom Babblarna. Förskolan Duvan, Avd Solen. Barnens ålder 1-2år.

Innehåll

 

Bakgrund:

 

Haninge kommuns gemensamma projekt "Bygga drömvär(l)den" handlar om barns relation och utforskande av sin omvärld utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Vi kommer därför arbeta med sociala relationer och mötet mellan oss och material för att skapa en gemensam miljö där vi värnar om varandra, miljö, djur och material.

 

Nuläge:

 

Då vi precis har börjat på solen, både barn och pedagoger och miljön så kommer vi att koncentrera oss på och fokusera på att skapa en trygg förskolegrupp.

 

Vi har sett att barnen har ett stort intresse för Babblarna, och vi kommer att använda dessa figurer med olika personligheter, för att upptäcka och utforska förskolan, ta reda på tillsammans hur man är på förskolan.

 

Vi vill genom Babblarna skapa situationer där det finns en social hållbarhet i gruppen, där vi genom olika material umgås tillsammans och har roligt på förskolan.

 

Barnens första tid på förskolan är och bör vara en plats där relationer skapas och nya platser och material upptäcks.

Det kommer vara stort fokus på miljö -och materialkännedom denna termin för att kunna fortsätta utveckla och utforska i framtida projekt/terminer.

Kopplingar till läroplanen

  • öppenhet, respekt, solidaritet och ansvar,
    Lpfö98 Rev. 2016
  • utvecklar sin nyfikenhet och sin lust samt förmåga att leka och lära,
    Lpfö98 Rev. 2016
  • utvecklar sin skapande förmåga och sin förmåga att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i många uttrycksformer som lek, bild, rörelse, sång och musik, dans och drama,
    Lpfö98 Rev. 2016
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: