Vi planerar att utveckla berättelsen om mors lilla olle på olika sätt. genom att tex: dramatisera, läsa, titta på fakta och värna om djur och natur.
Kompisböckerna kommer att ingå som en del i arbetet.
Varför?
Vi vill uppnå en jämnlik förskola och insikt i allas lika värde och arbetar mycket med ett normkritiskt förhållningssätt dagligen. Genom att läsa litteratur och diskutera innehåll. fångar vi upp det i den vardagliga dialogen mellan barn/vuxen och barn/barn eftersom vi har sett att de ibland har svårt att sätta sig in i den andras partens situation. Vi delar barngruppen i mindre grupper, genom att konkret ta upp olikheter i sagor,litteratur eller teater/rollspel/titta på film. Kan vi utmana deras fantasi, känslor och förståelsen av allas lika värde.
Syfte/Mål
Vi vill att barnen har fått en förståelse för hur man är en god kompis samt få alla barn att känna sig delaktiga och trygga i de olika gruppkonstellationerna. Vid terminens slut vill vi att barnen har ökat sin ordförståelse och fått bättre empati för andra. Genom sagor och berättelser getts möjlighet att förstå ett händelseförlopp som de på olika sätt kan återberätta. Att talutrymmet fördelas så att alla barn får möjlighet att prata inför gruppen.
För barnen
För pedagogerna
Hur involverar vi vårdnadshavarna?
Genom en öppen dialog med vårdnadshavarna, föräldrarmöte, information via unikum och på avdelningen.
I föräldrarenkäten kan vårdnadshavarna uttrycka vad de tycker anonymt till oss.
Övrig information:
Örebro kommun arbetar för en giftfri förskola. Inköp av nya lekmaterial kommer att göras med varsamhet.
Förskolan är kostnadsfri. Vi pedagoger kommer att tillhandahålla lite matsäck vid olika tillfällen och erbjuda annan matrial som kan behövas.
Vi arbetar tillsammans med barnen för en hållbar utveckling.