NO tema om rymden.
De här kunskapskraven kommer vi arbeta med under arbetsområdets gång:
Undervisningen i ämnet fysik ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om fysikaliska sammanhang och nyfikenhet på och intresse för att undersöka omvärlden. Efter avslutat arbetsområde ska eleven kunna beskriva solen, månen och jordens rörelser i förhållande till varandra. Eleven ska även kunna beskriva några karaktärsdrag som planeterna i vårt solsystem har, till exempel om de är gas eller stenplaneter. Eleven kommer även lära sig om månens olika faser och om några vanliga stjärnbilder.
Se exakta förmågor och kunskapskrav längre ner i planeringen.
I undervisningen kommer vi bland annat arbeta med detta. Kom ihåg att det här är en ungefärlig planering, som kan komma att ändras.
Arbetsområdet pågår under perioden 23/2-18 t.om 13/4-18
Naturvetenskapen har sitt ursprung i människans nyfikenhet och behov av att veta mer om sig själv och sin omvärld. Kunskaper i fysik har stor betydelse för samhällsutvecklingen inom så skilda områden som energiförsörjning, medicinsk behandling och meteorologi. Med kunskaper om energi och materia får människor redskap för att kunna bidra till en hållbar utveckling. Undervisningen i ämnet fysik ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om fysikaliska sammanhang och nyfikenhet på och intresse för att undersöka omvärlden.
De här förmågorna kommer stå i centrum under arbetsområdets gång:
Förmågan att använda fysikens begrepp, modeller och teorier för att beskriva och förklara solen, månen och jordens rörelser i förhållande till varandra samt månens faser.
Bedömning av kunskaper och förmågor kommer att göras genom: