Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Bild, Samhällskunskap, Teknik, Svenska, Matematik

·

Årskurs:

7 - 9

Stad 2030

Källan, Uddevalla · Senast uppdaterad: 12 mars 2018

Hur skulle du vilja att din stad ser ut? Hur skulle du vilja att den ser ut om 12 år från nu?

Ni kommer de närmaste veckorna att arbeta med en ämnesövergripande projekt, som vi kallar Stad 2030. 

Vi kommer att börja med att introducera de olika beståndsdelarna av en stads infrastruktur, efter detta kommer ni få dela in er i grupper av 2-4 personer. Nu kan ni börja planera er stad!

Vi vill att det i er planering framgår: 

  • Hur ni skulle vilja att er stad ser ut? Vad är viktigt i er stad? 
  • Hur skulle ni vilja redovisa er stad? Är det genom att använder av digitala verktyg t.ex. Sketch Up eller skulle ni vilja bygga er stad med hjälp av t.ex. trä eller papier maché 
  • Vem ska göra vad? Hur har ni tänkt att lägga upp ert arbete? Vem i grupper gör vad och hur mycket ska ni hinna i veckan? 

Vecka 13 är tanken att att ni ska redovisa era städer för varandra. För utom fredagstiden kommer ni att få fler lektioner i veckan att tillgå.  


Läroplanskopplingar

Muntliga presentationer och muntligt berättande för olika mottagare, om ämnen hämtade från skola och samhällsliv. Anpassning av språk, innehåll och disposition till syfte och mottagare. Olika hjälpmedel, till exempel digitala medier och verktyg, för att planera och genomföra muntliga presentationer.

Informationssökning på bibliotek och på Internet, i böcker och massmedier samt genom intervjuer.

Eleven kan söka, välja ut och sammanställa information från ett avgränsat urval av källor och för då enkla och till viss del underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans.

Sammanställningarna innehåller enkla beskrivningar och förklaringar, enkelt ämnesrelaterat språk samt i huvudsak fungerande struktur, citat och källhänvisningar.

Dessutom kan eleven förbereda och genomföra enkla muntliga redogörelser med i huvudsak fungerande struktur och innehåll och viss anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter
Elevplanering

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback