Skolbanken Logo
Skolbanken

Vi fortsätter med matematik och skapande!

Hemmings förskola, Uppsala kommunala förskolor · Senast uppdaterad: 5 mars 2018

Denna vecka kommer vi på Humlan fortsätta med vår inriktning på matematik genom att arbeta vidare med att mäta saker på olika sätt samt tala om olika fågelarters storlek. Dessutom kommer vi fortsätta med vårt estetiska arbete och denna vecka gå in på färglära!

 

Tisdag 6/3: Arbeta vidare med mätning. Hur kan man mäta saker på olika sätt?! Hur stor är egentligen en havsörn som är Sveriges största fågel?! Vi ska prova att visualisera det för att sedan jämföra med andra saker. 

 

Onsdag 7/3: Vi planerar en förmiddag i Giraffparken för att åka madrass och stjärtlapp. Förhoppningsvis är det mildare väder denna vecka!

 

Torsdag 8/3: Vi kommer fortsätta samtala om fåglars fjäderdräkt och gå in på Färglära! Vilka är grundfärgerna och vad händer om man blandar de på olika sätt!? Hur kan man tänka för att få fram den färg man vill ha?!

 

 

Målet med veckans aktiviteter är att barnen fortsatt ska få utforska matematik på olika sätt samt få en uppfattning om fåglars storlek, vilket annars kan vara abstrakt. Barnen har vid flera tillfällen redan påpekat att det i fågelböckerna är lite "missvisande" eftersom exempelvis Talgoxen och Pilgrimsfalken ibland ser ut att vara lika stora! Barnen kommer också att få utforska färg för att få möjlighet att lära sig grundfärgerna och vad som händer när de blandas. 


Läroplanskopplingar

utvecklar sin förståelse för rum, form, läge och riktning och grundläggande egenskaper hos mängder, antal, ordning och talbegrepp samt för mätning, tid och förändring,

utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen,

ge barn möjlighet att utveckla sin förmåga att kommunicera, dokumentera och förmedla upplevelser, erfarenheter, idéer och tankegångar med hjälp av ord, konkret material och bild samt estetiska och andra uttrycksformer,

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback