Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Tyska NP åk 9

Skapad 2018-03-04 23:02 i Fäladsgården Lunds för- och grundskolor
Här ligger bedömning/resultat för årets NP i tyska.
Grundskola 9 Moderna språk - språkval
Här kan du se alla dina resultat i årets NP i tyska.

Innehåll

Mål – Syfte, centralt innehåll

Bedömning – Utifrån Skolverkets matriser i NP

 

Kopplingar till läroplanen

  • Syfte
  • förstå och tolka innehållet i talat språk och olika slags texter,
    M2
  • formulera sig och kommunicera i tal och skrift,
    M2
  • använda språkliga strategier för att förstå och göra sig förstådda,
    M2

Matriser

M2
Nationella prov språk

F
E
D
C
B
A
Tala
Eleven formulerar sig enkelt och begripligt med fraser och meningar. För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra enstaka enkla förbättringar. I muntlig interaktion kan eleven uttrycka sig begripligt med ord fraser och meningar. Dessutom kan eleven använda sig av någon strategi som löser problem och förbättrar interaktionen.
I muntliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt, relativt tydligt och till viss del sammanhängande. För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra enkla förbättringar av egna framställningar. I munlig interaktion kan leven uttrycka sig enkelt, relativt tydligt med fraser ord och meningar. dessutom kan eleven välja och använda sig av några olika strategier som löser problem i och förbättrar interaktionen.
I muntliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt, relativt tydligt och relativt sammanhängande. För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra enkla förbättringar av egna framställningar. I muntlig interaktion kan eleven uttrycka sig enkelt och tydligt med ord, fraser och meningar samt i någon mån anpassat till syfta, mottagare och situation. dessutom kan eleven välja och använda sig av flera olika strategier so löser problem i och förbättrar interaktionen.
Läsa
Lyssna
Skriva
Sammantaget betyg
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: