Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

SV: Skrivprov - artikel, åk 7

Skapad 2018-03-07 12:52 i Liljeborgsskolan 4-9 Trelleborg
Vi läser boken Kenzukes Rike som handlar om en pojke som hamnar på en öde (?) ö. Parallellt med detta samtalar vi om andra verk på samma tema. Dessutom får ni själva föreställa er att ni hamnar på en öde ö och kommer få uppdrag av mig kopplade till detta.
Grundskola 7 Svenska
De senaste veckorna har vi tränat på att skriva artiklar. På det här skrivprovet ska du skriva en artikel på endast en lektion.

Innehåll

Syfte

Centralt innehåll

Konkretiserade mål

 

Undervisningen

  •  

Bedömning

 

Matriser

Sv
Skrivprov - artikel

------------------------>
------------------------>
------------------------>
Språk
Din text har en viss språklig variation, enkel textbindning och en i huvudsak fungerande anpassning till språkliga normer och strukturer
Din text har en relativt god språklig variation, utvecklad textbindning och relativt väl fungerande anpassning till språkliga normer och strukturer
Din text har en god språklig variation, välutvecklad textbind­ning och väl fungerande anpassning till språkliga normer och strukturer.
Berättarteknik
Din text innehåller enkla beskrivningar och berättargrepp med enkel uppbyggnad. Jag bedömer den som en enklare form av artikel.
Din text innehåller utvecklade beskrivningar och berättargrepp med relativt komplex uppbyggnad. Jag bedömer att denna text är en artikel, som efter lite puts, kan skickas in till Trelleborgs Allehanda.
Din text innehåller välutvecklade beskrivningar och berättargrepp med komplex uppbyggnad. Jag bedömer att denna text är välskriven, en typisk artikeltext, som du kan skicka in till Trelleborgs Allehanda utan att bearbetas mer.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: