Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Havsörnen och naturvårdsfrågor!

Skapad 2018-03-12 08:44 i Hemmings förskola Uppsala kommunala förskolor
Förskola
Denna vecka kommer vi på Humlan med inspiration av förra veckans aktiviteter fokusera lite extra på Havsörnen som vi uppmärksammade att barnen gillade och tyckte var fascinerande!

Innehåll

Planering Humlan V. 11

 

Dags för en ny spännande vecka! Vi har varit i kontakt med Biotopia för att boka in ännu ett besök då museet just nu har "Fågelveckor" med extra fokus på just fåglar. Denna gång är målet med besöket att barnen ska få möjlighet att utforska fåglar på nära håll och även själva vara aktiva. Vi får se i veckan exakt vilken dag och tid som det finns möjlighet!

 

 

Tisdag 13/3: Utevistelse! Vi kommer tillsammans på gården göra olika gemensamma lekar. Lekar som är populära i barngruppen just nu är bland annat "Under Örnens vida vingar kom" där vi får in både fågeltemat samt färger, bokstäver och siffror när vi varierar leken på olika sätt!

 

Onsdag 14/3: Förhoppningsvis ett besök på Biotopia för att utforska fåglar på nära håll! Om vi inte får någon tid denna vecka blir det en utflykt till skogen istället.

 

Torsdag 15/3: Titta på några korta filmer om Havsörnen samt även en film där de på Ottenby fågelstation tar om hand om en Havsörn som upphittats i naturen och som inte mådde så bra! Vad gör man om man hittar en skadad fågel i naturen?! Vi kommer även tala om "Projekt Havsörn" som genomförts av Naturskyddsföreningen och som bidragit till att Havsörnen som tidigare var utrotningshotad nu mår mycket bättre! Hur hjälpte man Havsörnarna så att de blev fler igen?!

 

 

Målet med denna vecka är att barnen ska få arbeta med vårt tema på ett varierat sätt. Lek och rörelse med fokus på fåglar anser vi är en viktig del i deras utforskande och lärande! Dessutom ska vi i enlighet med vårt gemensamma fokus i kommunen på Hållbarhet ta upp naturvårdsfrågor och att man som människa måste ta hand om miljön våra fåglar ska må bra! 

 

Vi fortsätter även med "Veckans ord" som vi inledde förra veckan då barnen har ett stort intresse för bokstäver och att bilda ord. Barnen kommer varje dag få en eller flera bokstäver levererade som tillsammans ska bilda ett specifikt ord. Det kluriga är att bokstäverna kanske inte kommer i rätt ordning! Förra veckans ord listade barnen ut på näst sista dagen, ordet var Skata!

Kopplingar till läroplanen

  • sin förmåga att upptäcka, reflektera över och ta ställning till olika etiska dilemman och livsfrågor i vardagen,
    Lpfö98 Rev. 2016
  • respekt för allt levande och omsorg om sin närmiljö.
    Lpfö98 Rev. 2016
  • utvecklar intresse och förståelse för naturens olika kretslopp och för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra,
    Lpfö98 Rev. 2016
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: