Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Love project

Skapad 2018-03-12 13:24 i Elinebergsskolan Helsingborg
Grundskola F – 9 Engelska
"There is more hunger for love and appreciation in this world than for bread". Mother Teresa. We all know the power of love - without it we hardly survive . Of course love comes in different shapes, sizes and colours; love is supposed to sweep you off your feet but it can also hurt... During the weeks to come we will look into the rather complicated thing they call love.

Innehåll

Innehåll

Mål

Mål med arbetsområdet är att du utvecklar din förmåga att:

  • förstå och tolka innehållet i de olika texterna vi läser om kärlek.  
  • kommunicera i tal och skrift – muntliga diskussioner samt kärlekskolumner.
  • använda olika strategier för att förstå och göra dig förstådd - utöka ditt ordförråd, lära dig nya fraser, idiomatiska uttryck, grammatiska strukturer.  
 

Arbetssätt 

Vi kommer att arbeta med temat kärlek på olika sätt, där ni kommer att få träna på de kommunikativa förmågorna. Ni kommer att få möjlighet att i grupp diskutera olika ämnen kopplade till kärlek. Ämnen som kommer att beröras är exempelvis var/hur man träffar en partner, vad man bör tänka på när man träffar någon via sociala medier och var gränserna går till vad man kan göra på första dejten?

Det kommer även ges tillfälle till att svara på kärlekskolumner, där ni exempelvis ger råd om hur man tar första steget och våga visa vad man känner för personen. 

 

Bedömningsform

Detta arbetsområde kommer att bedömas genom muntlig diskussionsuppgift i mindre grupp samt skriftlig kärlekskolumn. 

Matriser

En
Love project

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Samtala
Du kan uttrycka dig på ett ganska bra sätt när du pratar med andra i olika situationer. Du anpassar dig på ett ganska bra sätt till de som lyssnar, till budskapet och till situationen.
Du kan uttrycka dig på ett bra sätt när du pratar med andra i olika situationer. Du anpassar dig på ett bra sätt till de som lyssnar, till budskapet och till situationen.
Du kan uttrycka dig på ett mycket bra sätt när du pratar med andra i olika situationer. Du anpassar dig på ett mycket bra sätt till de som lyssnar, till budskapet och till situationen.
Skriva till andra
Du kan uttrycka dig på ett ganska bra sätt när du skriver till andra i olika situationer. Du anpassar dig på ett ganska bra sätt till de som läser, till budskapet och till situationen.
Du kan uttrycka dig på ett bra sätt när du skriver till andra i olika situationer. Du anpassar dig på ett bra sätt till de som läser, till budskapet och till situationen.
Du kan uttrycka dig på ett mycket bra sätt när du skriver till andra i olika situationer. Du anpassar dig på ett mycket bra sätt till de som läser, till budskapet och till situationen.
Strategier
Du kan välja och använda några metoder som gör att du förstår och blir förstådd på ett ganska bra sätt när du pratar med andra samt skriver till dem.
Du kan välja och använda några metoder som gör att du förstår och blir förstådd på ett bra sätt när du pratar med andra samt skriver till dem.
Du kan välja och använda några metoder som gör att du förstår och blir förstådd på ett mycket bra sätt när du pratar med andra samt skriver till dem.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: