Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Stormy Weather

Skapad 2018-03-17 17:58 i Gåvsta skola Uppsala
Grundskola 7 – 9 Engelska
Prov i läsförståelse från Skolverkets diagnosmaterial

Innehåll

Prov som testar förmågan att läsa en text samt att redogöra för innehållet

Matriser

En
Stormy Weather

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Förstå skrift
Du svarar på frågorna till texten "Stormy Weather"
  • En  E 9
  • En  C 9
  • En  A 9
Eleven kan förstå det huvudsakliga innehållet och uppfatta tydliga detaljeri lättillgängliga texter i olika genrer. Du har rätt på minst 35% av frågorna (5 poäng)
Eleven kan förstå det huvudsakliga innehållet och uppfatta väsentliga detaljer i lättillgängliga texter i olika genrer. Du har rätt på minst 65 % av frågorna (10 poäng)
Eleven kan förstå såväl helhet som detaljer i lättillgängliga texter i olika genrer. Du har rätt på minst 90 % av frågorna (13 poäng)
Redogöra, diskutera och agera
Du skriver ett brev från Ethel och berättar om vad som hänt.
  • En  E 9
  • En  C 9
  • En  A 9
Eleven visar sin förståelse genom att översiktligt redogöra för, diskutera och kommentera innehåll och detaljer samt genom att med godtagbart resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Eleven visar sin förståelse genom att välgrundat redogöra för, diskutera och kommentera innehåll och detaljer samt genom att med tillfredsställande resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Eleven visar sin förståelse genom att välgrundat och nyanserat redogöra för, diskutera och kommentera innehåll och detaljer samt genom att med gott resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: