Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Det romerska riket - förhör

Skapad 2018-03-18 11:39 i Thunmanskolan Knivsta
Grundskola 7 – 9 Historia
Efter läsning och presentationer om det romerska rikets uppkomst och utbredning skriver vi förhör på innehållet måndagen den 19/3. Bedömning syns därefter enligt kriterierna i denna planering.

Matriser

Hi
Bedömning förhör om det romerska riket

Betyget E
Betyget C
Betyget A
Kunskaper om olika tidsperioder
Eleven har grundläggande kunskaper om förhållanden, skeenden och gestalter i det romerska riket under den antika tidsperioden
Eleven har goda kunskaper om förhållanden, skeenden och gestalter i det romerska riket under den antika tidsperioden
Eleven har mycket goda kunskaper om förhållanden, skeenden och gestalter i det romerska riket under den antika tidsperioden
Orsaker och konsekvenser
Eleven visar sin kunskap genom att föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om orsaker till och konsekvenser av samhällsförändringar och människors levnadsvillkor och handlingar under denna tid.
Eleven visar sin kunskap genom att föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om orsaker till och konsekvenser av samhällsförändringar och människors levnadsvillkor och handlingar under denna tid.
Eleven visar sin kunskap genom att föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om orsaker till och konsekvenser av samhällsförändringar och människors levnadsvillkor och handlingar under denna tid.
Historiska begrepp
I studier av historiska förhållanden, skeenden och gestalter i det romerska riket kan eleven använda historiska begrepp på ett i huvudsak fungerande sätt.
I studier av historiska förhållanden, skeenden och gestalter i det romerska riket kan eleven använda historiska begrepp på ett relativt väl fungerande sätt.
I studier av historiska förhållanden, skeenden och gestalter i det romerska riket kan eleven använda historiska begrepp på ett väl fungerande sätt.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: