Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

KULAN

Skapad 2018-04-05 20:54 i Lillbergets förskola Söderhamn
Förskola
KULAN är en projekt från kulturskolan som riktar sig till skolan och förskolan. Målet är att arbeta tillsammans för ett ökat lärande. Temaprojekten för avdelning 8 är rytmik med barnen på onsdagar.

Innehåll

 

 

 

Rytmik

Anna-Karin Larm från Kulturskolan kommer till avdelning 8 på Lillberget. Hon inspirerar barnen med sång, musik och rytmik. Aktiviteten pågår i 8 veckor varje onsdag från kl. 9:00 till 9:40 fram till 9/5 .

 

 

Syfte

syfte med aktiviteten är att barnen tränar rytmik med rörelse och stimulerar sina förmågor till språk och kommunikation samt samspel med andra. 

 

 Genomförande

Anna- Karin använder ett relevant material inom sång och rörelse och aktiviteten tillämpas med barnens ålder som är ett till tre år. Nu efter några gånger är barnen medvetna med denna aktivitet och de försöker att härma rytmiken och rörelserna. De vet vad som händer och har lärt sig om gester, rörelserna och lite om sångerna. 

 

 Kopplingar till läroplanen

 

Lpfö98 Rev. 2016 Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin skapande förmåga och sin förmåga att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i många uttrycksformer som lek, bild, rörelse, sång och musik, dans och drama,

Lpfö98 Rev. 2016 Arbetslaget ska ge barn möjlighet att utveckla sin förmåga att kommunicera, dokumentera och förmedla

 

 

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: