Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Vad är kvar att göra ?

Skapad 2018-04-11 11:13 i Dalskolan Tyresö
Grundskola 8 Samhällskunskap Svenska
Det kan vara bra för er att veta vad som jag tänker är kvar att bearbeta i åk 8.

Innehåll

Eleverna har arbetat i grupper med att framställa en " stol". Arbetet är ämnesövergripande och ingår i momentet "hållbar utveckling"

I svenska kommer jag att bedöma det eleverna åstadkommit skriftmässigt i sin presentation. I Samhällskunskap kommer jag att bedöma elevernas förmåga att beskriva hur hela processen med tillverkning av stolen går till samt de arbets- och miljöaspekter de ha fått fram under tillverkningens gång.

I svenska ska  eleverna ha lämnat in 3 recensioner innan v 22 för att jag ska hinna läsa och bedöma dessa innan betygen ska vara satta den 4 juni. De ska ha gjort ett muntligt framförande och kravet är ; Det ska vara ett förberett arbete och vara framfört. Det går bra att spela in sig och skicka inspelningen till mig. Man ska ha skrivit 2 berättelser denna termin. Den andra gör vi denna vecka, men några har inte lämnat in sin första för bedömning.

I samhällskunskap arbetar vi med lag och rätt. Jag undersöker möjligheten för klassen att så göra ett studiebesök på en rättegång i Nacka tingsrätt. Om vi inte får någon tid innan sommaren försöker jag igen i höst.

Kjärstin

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: