👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Linedance - år 7 HT-19

Skapad 2018-04-12 11:23 i Forssaklackskolan Borlänge
Bedömningsmatris för arbetsområdet "Dans och rörelse till musik".
Grundskola 7 – 9 Idrott och hälsa
Gruppuppgift - skapa egen linedance

Innehåll

Vi kommer att jobba med detta moment under V 46 och V 47, med redovisningar de två sista lektionerna under V 47. Vi kommer som introduktion att dansa en linedance till låten "Cotton Eye Joe", därefter kommer ni att delas in i mindre grupper på 4-6 personer. Ni ska tillsammans i gruppen hitta på egna rörelser som utförs i takt och synkroniserat till låten Cotton Eye Joe. Dansen ska vara baserad på 6 st olika 8-or, se exemplet här under. En beskrivning av er dansa ska lämnas in innan ni redovisar. Beskrivningen ska se ut som i exemplet nedan plus att namnen på de i gruppen ska stå med. Hinner vi kommer ni få välja ut någon elevdans som klassen ska göra tillsammans.

Syfte 

Genom undervisningen i idrott och hälsa ska eleven ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att:

  • röra sig allsidigt i olika sammanhang,
  • praktiskt genomföra fysiska aktiviteter och öka tilltron till sin egen fysiska förmåga.

Undervisning

Eleverna kommer att få.

  -lära sig en gemensam dans där idrottsläraren går igenom hur man kan använda temat i musiken och variera sina rörelser.

 - träna på att räkna takter och se hur musiken är uppbyggd,

  -göra egna rörelser till låten Cotton Eye Joe, visa upp den för er idrottslärare och visa att ni kan hitta takten,

Redovisning

Ni får själva välja hur ni praktiskt redovisar er dans. Ni kan välja att dansa inför idrottsläraren som även filmar dansen. Ni kan även välja att filma er själva med mobiltelefon och sedan maila dansen/filmen till idrottsläraren. Anledningen till att dansen ska dokumenteras med filmning är för att varje enskild elev i gruppen ska få en rättvis bedömning och att vi idrottslärare ska kunna sambedöma uppgiften. Efter bedömningen raderas filmerna. Redovisningen ska göras under lektionstid, alternativt ska dansen mailas till idrottsläraren.

Bedömning

Jag kommer att bedöma din förmåga att:

  • variera och anpassa dina rörelser till aktiviteten och sammanhanget,
  • i danser och rörelse- och träningsprogram anpassa dina rörelser till takt, rytm och sammanhang.

För ett E

Dansen ska innehålla minst sex olika rörelser. Du genomför dina rörelser till viss del i takt till musiken. Du kanske kommer av dig någon gång, men hittar då tillbaka till dina rörelser. 

För ett C

Dansen ska innehålla minst sex olika rörelser. När du genomför dina rörelser visar du en god känsla för takt och rytm. Du har ett flyt i din dans och vet vilken rörelse som kommer härnäst.

För ett A

 Dansen ska innehålla minst sex olika rörelser. Du har valt rörelser som passar musiken. När du genomför din dans visar du en mycket god känsla för takt och rytm. Du har ett flyt i din dans och stannar aldrig upp, du vet vilken rörelse som kommer härnäst och du vet när varje ny rörelse ska börja.

 

 

 

Matriser

Idh
IDROTT OCH HÄLSA kunskapskrav åk 7-9

E
C
A
  • Idh  E 9
  • Idh  C 9
  • Idh  A 9
I danser och rörelse- och träningsprogram till musik anpassar eleven till viss del sina rörelser till takt, rytm och sammanhang.
I danser och rörelse- och träningsprogram till musik anpassar eleven sina rörelser relativt väl till takt, rytm och sammanhang.
I danser och rörelse- och träningsprogram till musik anpassar eleven sina rörelser väl till takt, rytm och sammanhang.