Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Ärentunaskolan Idrott & hälsa åk 7-9 Handboll

Skapad 2018-04-20 08:42 i Ärentunaskolan Uppsala
Grundskola 7 – 9 Idrott och hälsa
Undervisningen i ämnet idrott och hälsa ska syfta till att eleverna utvecklar allsidiga rörelseförmågor och intresse för att vara fysiskt aktiva. Genom undervisningen ska eleverna få möta många olika slags aktiviteter.

Innehåll

Syfte

Röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang

 

Centralt innehåll

  • Rörelse Komplexa rörelser i lekar, spel och idrotter, inomhus [...].

 

Kunskapskrav från Lgr11

Delta och anpassa sina rörelser Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till aktiviteten och sammanhanget.

 

Undervisning och bedömning

Eleven deltar i bollspel och bedöms fortlöpande under lektionstid. Elevens regelkunskaper, tekniska- och taktiska förmåga bedöms.

 

Matriser

Idh
Ärentunaskolan Idrott & Hälsa åk 7-9 handboll

E
C
A
Delta och anpassa sina rörelser
  • Idh  E 9
  • Idh  C 9
  • Idh  A 9
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten och sammanhanget.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten och sammanhanget.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten och sammanhanget.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: