Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Idrott och hälsa

·

Årskurs:

7 - 9

Friidrott VT 18 Åk 7

Tunaskolan, Lunds för- och grundskolor · Senast uppdaterad: 23 april 2018

Friidrott är ett moment där du som elev över tid kommer ha möjlighet att utveckla dina fysiska förmågor samt olika grenspecifika tekniker. Viktigt att du fokuserar på din individuella utveckling och utnyttjar varje pass till att förfina din teknik. Var medveten om att den kroppsliga utvecklingen sker i olika takt. Ambitiöst och fokuserat arbete kommer att generera att du utvecklar dina förmågor. Om inte direkt så hur ett längre perspektiv.

Mål

Arbetets innehåll

Under detta arbetsområde så kommer vi att arbeta med friidrott både i inne och utemiljö. Ni kommer under lektionerna att få prova på olika friidrottsgrenar så som höjdhopp, kulstötning, längdhopp samt kort- och långdistanslöpning.


 

Arbetssätt och redovisningsform

Under lektionerna kommer du att få ta del grenarnas olika regler och tekniker samt  prova på att utföra och utveckla dessa praktiskt. Arbetet kommer att till stor del bygga på eget ansvar där man själv väljer vilka grenar som man vill lägga fokus på att utveckla.

Du visar upp dina förmågor genom ett aktivt deltagande under de praktiska momenten samt genom att medverka i utvärderande diskussioner.

Under lektionerna så blir ni coachade av lärare men även av varandra. Under samtliga moment lämnar man in resultat och utvärderar ens egen insats genom att fylla i den tillhörande matris.

Du redovisar genom att visa upp för din lärare. Antingen live eller genom att filma den utförda rörelsen och lämna in på classroom.

 

Bedömning

Du blir bedömd utefter hur väl du:

  • Utför friidrottsgrenarna med balans, kroppskontroll, teknik och kraftinsats.

Läroplanskopplingar

röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang,

planera, praktiskt genomföra och värdera idrott och andra fysiska aktiviteter utifrån olika synsätt på hälsa, rörelse och livsstil,

Komplexa rörelser i lekar, spel och idrotter, inomhus och utomhus, samt danser och rörelser till musik.

Styrketräning, konditionsträning, rörlighetsträning och mental träning. Hur dessa aktiviteter påverkar rörelseförmågan och hälsan.

Att sätta upp mål för fysiska aktiviteter, till exempel förbättring av konditionen.

Ord och begrepp för och samtal om upplevelser och effekter av olika fysiska aktiviteter och träningsformer.

Arbetsställningar och belastning till exempel vid fysiska aktiviteter och förebyggande av skador, genom till exempel allsidig träning.

Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten och sammanhanget.

Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten och sammanhanget.

Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten och sammanhanget.

Matriser i planeringen
Friidrott åk 7
Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback