👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Industriella revolutionen och nya åsikter om hur samhället borde se ut

Skapad 2018-04-23 22:51 i Prins Wilhelmgymnasiet 1 Flen
Industriella Revolutionen
Grundskola 8 – 9 Historia
I tusentals år var de flesta européerna bönder. Men i slutet av 1700-talet började maskinernas tid, som på bara hundra år förvandlade stora delar av Europa....

Innehåll

 

 Vi ska titta på hur den industriella revolutionen påverkade människor och samhällen i Europa på 1700 och18oo-talen.

Hur?  Vi ska ha genomgångar och göra övningar i klassrummet och vi ska arbeta med uppgifter i läroboken och på Classroom.

Källa: kapitlen: "Fabriker byggs" och "Nya åsikter om hur samhället borde se ut"

 

 

 

Uppgifter

  • Prov: Industriella revolutionen och nya åsikter.......

Matriser

Hi
Historia

Historia

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Aspekt 1
  • Hi
Har grundläggande kunskaper om historiska förhållanden, skeenden och gestalter under olika tidsperioder. Visar det genom att föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om orsaker till och konsekvenser av samhällsförändringar och människors levnadvillkor och handlingar.
Har goda kunskaper om historiska förhållanden, skeenden och gestalter under olika tidsperioder. Visar det genom att föra utvecklade och relativt väl tunderbyggda resonemang om orsaker till och konsekvenser av samhällsförändringar och människors levnadvillkor och handlingar.
Har mycket goda kunskaper om historiska förhållanden, skeenden och gestalter under olika tidsperioder. Visar det genom att föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om orsaker till och konsekvenser av samhällsförändringar och människors levnadvillkor och handlingar.