Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Egen presentation i eget valt arbete

Skapad 2018-04-25 11:42 i Påarps skola Helsingborg
Grundskola 7 – 9 Fysik
I det här arbetsområdet får du möjlighet att utforska någonting som intresserar dig och som du vill veta mer om. Ämnet ska utgå från universum. Du ska redovisa och presentera ditt arbete i en grupp. I gruppen ska du spela in både din röst och din presentation. Bedömning sker vid två tillfällen. Första tillfället får du bedömning med återkoppling. Därefter får du två tillfällen/lektioner att använda dig av återkopplingen och förfina din presentation. Vid bedömningstillfälle 2 är det slutbedömning.

Innehåll

Kopplingar till läroplanen

 • Kunskapskrav
 • Eleven kan söka naturvetenskaplig information och använder då olika källor och för enkla och till viss del underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans.
  Fy  E 9
 • Eleven har grundläggande kunskaper om energi, materia, universums uppbyggnad och utveckling och andra fysikaliska sammanhang och visar det genom att ge exempel och beskriva dessa med viss användning av fysikens begrepp, modeller och teorier.
  Fy  E 9
 • Eleven kan söka naturvetenskaplig information och använder då olika källor och för utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans.
  Fy  C 9
 • Eleven har goda kunskaper om energi, materia, universums uppbyggnad och utveckling och andra fysikaliska sammanhang och visar det genom att förklara och visa på samband inom dessa med relativt god användning av fysikens begrepp, modeller och teorier.
  Fy  C 9
 • Eleven kan söka naturvetenskaplig information och använder då olika källor och för välutvecklade och väl underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans.
  Fy  A 9
 • Eleven har mycket goda kunskaper om energi, materia, universums uppbyggnad och utveckling och andra fysikaliska sammanhang och visar det genom att förklara och visa på samband inom dessa och något generellt drag med god användning av fysikens begrepp, modeller och teorier.
  Fy  A 9
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: