👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Bruksgods och spår av djur

Skapad 2018-04-26 08:21 i Stenhammarskolan 7-9 Flen
Grundskola 7 – 9 Bild
Materialet är lera. Formen ska ha funktion, din produkt ska kunna användas till något. Idén hur ett djur har satt spår i godset (krukan) kommer du själv på!

Uppgifter

  • Bruksföremål och djur

Matriser

Bl
Bruksgods och spår av djur

F
E
C
A
Framställa bilder
  • Bl  E 9
  • Bl  C 9
  • Bl  A 9
jag lyckades aldrig producera ett föremål i lera
Jag har skapat/format ett bruksföremål i lera. Jag hann inte/kunde inte forma detaljer som gör att man ser att det är ett djur. Mitt föremål har till största del hållit under processen. Det finns ett enkelt tecken i föremålet som visar att ett djur har satt spår.
Jag har skapat/format ett bruksföremål i lera. Jag har format detaljer som gör att man ser att det är ett djur. Mitt föremål är relativt välgjort. Det syns tydligt att det är ett djur som har satt sitt spår i leran.
Jag har skapat/format ett bruksföremål i lera. Jag har format detaljer som gör att man ser att det är ett djur. Mitt föremål blev precis så som jag hade tänkt och jag kan se att det har kvalitet. Spår av djur har jag utveckat på ett tänkvärt och funktionellt sätt. Det syns tydligt vilket djur som har inspirerat mig!
Material, tekniker, verktyg
  • Bl  E 9
  • Bl  C 9
  • Bl  A 9
Jag prövade att arbeta med leran men det passar mig inte just nu. Jag formade aldrig något klart. Jag har prövat att forma leran till en form men materialet var svårt att använda, det gick sönder och smulades torrt, trots att jag försökte använda hjälpmedel som vatten och redskap.
Jag har format ett bruksföremål som har en funktion. Leran har hållit i ugnen tack vare att jag använt slickers och rätt metod.
Jag har format ett bruksföremål som har en tydlig funktion. Jag kommer att ha användning av produkten. Leran har hållit i ugnen tack vare att jag använt slickers och rätt metod.
Jag har format ett bruksföremål som har en tydlig funktion. Jag kommer att ha användning av produkten. Min tanke och planering har jag fullföljt. Leran har hållit i ugnen tack vare att jag använt slickers och rätt metod.
Idé
  • Bl  E 9
  • Bl  C 9
  • Bl  A 9
Jag hade stora problem att komma på vad för sorts djur som skulle sätta sina spår i bruksföremålet.
Jag fick tänka ganska länge innan jag kom på vilket djur som skulle sätta sina spår i bruksföremålet.
Jag kom snabbt på vilket djur som skulle sätta sina spår i bruksföremålet. Det fick bli en kompromiss, för att få det att helt fungera var jag tvungen att förändra lite grand.
Jag kom snabbt på vilket djur som skulle sätta sina spår i bruksföremålet. Min tanke med funktion- innehåll och uttryck syns i min skiss som jag först gjorde. Det blev som jag hade tänkt i stora drag.