👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Soundtrap

Skapad 2018-04-27 12:44 i Stadsskogenskolan Alingsås
Soundtrapprojekt åk 6
Grundskola 6 Musik
Ni har fått göra en låt på 16 takter i soundtrap och kombinerat olika loopar. Instruktionen var att ha en början och ett slut och försöka kombinera de olika looparna så att de passar tillsammans. Det ska ha varit minst 4-5 spår som kombinerats vid något tillfälle när låten är slut. Det viktiga är låtens struktur när det kommer till att lägga in nya ljud efter ett jämnt antal takter.

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Musikskapande med utgångspunkt i musikaliska mönster och former, till exempel ackordföljder och basgångar.
  Mu  4-6
 • Kunskapskrav
 • Eleven kan, utifrån egna musikaliska idéer, skapa musik genom att med hjälp av röst, instrument eller digitala verktyg utgå från några enkla musikaliska mönster och former och pröva hur dessa kan sättas samman till en i vissa delar fungerande komposition.
  Mu  C 6
 • Eleven kan, utifrån egna musikaliska idéer, skapa musik genom att med hjälp av röst, instrument, eller digitala verktyg utgå från några enkla musikaliska mönster och former och pröva hur dessa kan sättas samman till en i stora delar fungerande komposition.
  Mu  A 6
 • Eleven kan, utifrån egna musikaliska idéer, bidra till att skapa musik genom att med hjälp av röst, instrument eller digitala verktyg utgå från några enkla musikaliska möns­ ter och former och pröva hur dessa kan bidra till en fungerande komposition.
  Mu  E 6

Matriser

Mu
Musikmatris åk 6

F
E-
E
C
A
Musikskapande
Du har deltagit i musikskapande men inte slutfört uppgiften/inte redovisat.
Du har gjort en låt som är minst 16 takter lång i soundtrap. Du har kombinerat några loopar som delvis fungerar tillsammans.¨ För att utveckla din låt kan du jobba med att ha en tydlig början och ett tydligt slut och att looparna kommer med jämna takters mellanrum (minst 4-5).
Du har gjort en låt som är minst 16 takter lång i soundtrap. Du har kombinerat några loopar som fungerar tillsammans.¨Du har också en tydlig början eller slut. För att utveckla din låt kan du jobba med att ha en tydlig början OCH ett tydligt slut och att looparna kommer med jämna takters mellanrum (minst 4-5).
Du har gjort en låt som är minst 16 takter lång i soundtrap. Du har kombinerat några loopar som fungerar mycket bra tillsammans.¨ Du har jobbat med att lägga in looparna med jämna taktinervaller. Du har också en tydlig början OCH ett tydligt slut.