👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Utforska med mikroskop!

Skapad 2018-04-27 13:22 i Hemmings förskola Uppsala kommunala förskolor
Förskola
Denna vecka kommer vi att fortsätta utforska olika föremål i förstoring då vi upplever att det är något som barnen visat intresse för! Vi kommer att titta på saker som barnen tycker är spännande samt på föremål som vi samlat i skogen och reflektera över det vi ser tillsammans.

Innehåll

Planering Humlan V. 18

 

Tisdag 1/5: Förskolan är Stängd! 

 

Onsdag 2/5: Utflykt till Stabbyskogen! Fortsätta att "vårspana" och att undersöka spännande saker som vi finner i skogen med lupp. 

 

Torsdag 3/5: Utforska olika föremål med ett digitalt mikroskop. På förskolan har vi ett mikroskop som man kopplar till en dator och som gör att man kan se föremål i förstoring på skärmen. Hur ser olika saker ut i förstoring!? Kan vi gissa hur t.ex. en fjäder ser ut i förstoring!?

 

Denna vecka kommer vi att fortsätta utforska föremål i förstoring och även använda digital teknik på ett nytt sätt. Målet är att barnen genom veckans aktiviteter ska få möjlighet att studera hur olika föremål ser ut när man förstorar dem samt chans att associera vidare och diskutera kring det vi ser. Aktiviteten är även utvecklande för barnens språkliga förmåga samt förmågan att se saker ur olika perspektiv.

Kopplingar till läroplanen

  • utvecklar sin förmåga att lyssna, reflektera och ge uttryck för egna uppfattningar och försöker förstå andras perspektiv,
    Lpfö98 Rev. 2016
  • utvecklar sin förmåga att urskilja teknik i vardagen och utforska hur enkel teknik fungerar,
    Lpfö98 Rev. 2016
  • stimuleras och utmanas i sitt intresse för naturvetenskap och teknik,
    Lpfö98 Rev. 2016