👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Hinduism och Buddhism vt 2018

Skapad 2018-05-02 14:04 i Gläntanskolan Helsingborg
Grundskola 5 Religionskunskap
Du kommer att under ungefär fem veckor lära dig om de två världsreligionerna Hinduism och Buddhism. Vi kommer att arbeta i Clio, se olika filmer på Studi.se, du kommer att få skriva anteckningar och läraren kommer att ha genomgångar, där du får chansen att diskutera och ställa frågor. Kunskapstest kommer att ske individuellt och skriftligt där du kommer att få svara på frågor och visa att du förstår de ord och namn som hör till religionerna. Då kommer du även att visa att du kan använda begreppen i rätt sammanhang och förklara och resonera om vad en hindu eller buddhist ser som sina viktigaste livsfrågor.

Innehåll

Faktakunskaper

Du skall kunna ge exempel på hinduismens och buddhismens heliga platser, ritualer, heliga skrifter, trosuppfattningar och levnadsregler.

Begrepp

Du skall lära dig centrala ord och begrepp t. ex. karma, polyteism, nirvana så att du vet vad de innebär och vad de betyder för att kunna visa dina kunskaper om religionerna.

Diskutera och visa dina åsikter

Det är viktigt att du visar vad du kan, inte bara på kunskapstestet utan även under arbetets gång i klassrummet.
Genom att visa ditt intresse, ställa frågor, kunna resonera (samtala ) och ha egna åsikter så visar du att du vill lära dig.

Jämföra

När du lärt dig om Hinduismen och Buddhismen ska du visa att du kan jämför de olika religionerna,  likheter - skillnader.

Matriser

Re
Kopia av Hinduism och Buddism - Vi jämför de olika världsreligionerna

Ej godkänd
Godkänd
Väl godkänd
Mycket väl godkänd
Faktakunskaper
  • Re  E 6
Ord och begrepp
  • Re  E 6
Förmåga att jämföra
  • Re  E 6
  • Re  E 6