Här skriver du kort om arbetsområdet.
Innehåll
Så här kommer vi att arbeta:
Vi läser gemensamma böcker och diskuterar det som vi läst, både muntligt och skriftligt. Vi tränar även lässtrategier.
Kopplingar till läroplanen
- Syfte
-
formulera sig och kommunicera i tal och skrift,
Sv
-
läsa och analysera skönlitteratur och andra texter för olika syften,
Sv
-
urskilja språkliga strukturer och följa språkliga normer, och
Sv
- Centralt innehåll
-
Lässtrategier för att förstå och tolka texter från olika medier samt för att urskilja texters budskap, både de uttalade och sådant som står mellan raderna.
Sv 4-6
-
Berättande texters budskap, språkliga drag och typiska uppbyggnad med parallellhandling och tillbakablickar, miljö- och personbeskrivningar samt dialoger.
Sv 4-6
- Kunskapskrav
-
Eleven kan läsa skönlitteratur och sakprosatexter för barn och ungdomar med flyt genom att använda lässtrategier på ett i huvudsak fungerade sätt.
Sv E 6
-
Genom att göra enkla, kronologiska sammanfattningar av olika texters innehåll och kommentera centrala delar med viss koppling till sammanhanget visar eleven grundläggande läsförståelse.
Sv E 6
-
Dessutom kan eleven, utifrån egna erfarenheter, tolka och föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om tydligt framträdande budskap i olika verk samt på ett enkelt sätt beskriva sin upplevelse av läsningen.
Sv E 6
-
Eleven kan skriva olika slags texter med begripligt innehåll, i huvudsak fungerande struktur och viss språklig variation.
Sv E 6
-
I texterna använder eleven grundläggande regler för stavning, skiljetecken och språkriktighet med viss säkerhet.
Sv E 6
-
Eleven kan samtala om bekanta ämnen genom att ställa frågor och framföra egna åsikter på ett sätt som till viss del upprätthåller samtalet.
Sv E 6