👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kärlek

Skapad 2018-05-07 15:20 i Tunaskolan F-6 Lunds för- och grundskolor
Denna ruta syns endast i Skolbanken
Grundskola 6 Svenska
Hur känns det att vara kär? Vad händer med kroppen i puberteten?

Innehåll

Mål

Målet är att du ska bli mer medveten om vad som händer med kroppen i puberteten. 

Arbetets innehåll

Vi kommer att läsa olika texter, dikter och berättelser om ungdomars väg in i puberteten och vilka tankar och känslor som väcks. Texterna kommer att finnas i ett häfte som vi arbetar med några lektioner med i vecka 19-20. Ni kommer i grupper om tre få olika "kärleksproblem" som ni ska göra ett radioprogram kring. Ni ska försöka komma på lösningar till dilemmat och låtsas vara olika experter inom området. Ni skriver ett manus och sedan spelar ni in ert radioprogram. Vi lyssnar på lösningarna tillsammans i klassrummet.

Redovisningsform

Genom att besvara olika frågor som är kopplade till texterna i vårt "Kärlekshäfte" så visar du att du blivit medveten om vad som händer i kroppen i puberteten. Du visar att du kan sammanfatta dina tankar kring det du har läst. Dina svar lämnar du in på Classroom.

Visa din kunskap - Bedömning

Läraren bedömer din förmåga att besvara frågorna till texterna.

Se matrisen.

Reflektion

1) Vad tycker du har varit mest lärorikt i detta arbetsområdet?

2) Har det saknats något som du hade velat lära dig mer om? Ge i så fall exempel.

3) Hur var din insats i radioprogrammet? 

Matriser

Sv
Kärlek

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Läsning
Du kan förstå och diskutera olika slags texters budskap på ett enkelt sätt. Du gör det med hjälp av vad du själv har varit med om. Du beskriver på ett enkelt sätt vad du tyckte och tänkte när du läste.
Du kan förstå och diskutera olika slags texters budskap på ett utvecklat sätt. Du gör det med hjälp av vad du själv har varit med om. Du beskriver på ett utvecklat sätt vad du tyckte och tänkte när du läste.
Du kan förstå och diskutera olika slags texters budskap på ett välutvecklat sätt. Du gör det med hjälp av vad du själv har varit med om. Du beskriver på ett välutvecklat sätt vad du tyckte och tänkte när du läste.