👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Wings 7, Section 6, Life in Britain

Skapad 2018-05-12 18:46 i Friskolan Metis Grundskolor
Grundskola 7 Engelska
Nu börjar arbetet med att sätta sig in hur livet i Storbritannien fungerar. Under 6 lektioner ska du fördjupa dig i någon av de brittiska delarna, England, Scotland, Wales & Northern Ireland.

InnehållNu börjar arbetet med att sätta sig in hur livet i Storbritannien fungerar. Under 6 lektioner ska du fördjupa dig i någon av de brittiska delarna, England, Scotland, Wales & Northern Ireland.

 

Redovisningen sker torsdagen den 31 maj direkt på morgonlektionen. Den som vill få med sin redovisning som en del av betyget i engelska för vt 18 redovisar den dagen.

 

Redovisningen består av en intressant presentation av området du valt. Denna gång hoppar vi över fakta som yta, befolkningsmängd och sådan vi alla lätt kan googla upp. Istället ska du denna gång ska marknadsföra ditt område på det mest fantastiska sätt och sedan visa upp detta i halvklass den 31 maj.

 

I Wings 7 hittar du material till ditt område på sidorna:

TB: 122 - 154

WB: 126 - 141

 

Denna gång går det bra att arbeta med en kompis men redovisningen gör du på egen hand.

 

Du kan använda ditt dokument som Notebook.

 

Lycka till!

 

Anna & Charlotte

Kopplingar till läroplanen

 • Kunskapskrav
 • Eleven visar sin förståelse genom att översiktligt redogöra för, diskutera och kommentera innehåll och detaljer samt genom att med godtagbart resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
  En  E 9
 • För att underlätta sin förståelse av innehållet i det talade språket och texterna kan eleven välja och använda sig av någon strategi för lyssnande och läsning.
  En  E 9
 • Eleven kan välja texter och talat språk från olika medier samt med viss relevans använda det valda materialet i sin egen produktion och interaktion.
  En  E 9
 • I muntliga framställningar i olika genrer kan eleven formulera sig enkelt, begripligt och relativt sammanhängande.
  En  E 9
 • För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra enkla förbättringar av egna framställningar.
  En  E 9
 • I muntlig interaktion i olika sammanhang kan eleven uttrycka sig begripligt och enkelt samt i någon mån anpassat till syfte, mottagare och situation.
  En  E 9
 • Dessutom kan eleven välja och använda sig av i huvudsak fungerande strategier som i viss mån löser problem i och förbättrar interaktionen.
  En  E 9