👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Åk 9 - SV - Källkritik - VT18

Skapad 2018-05-13 15:24 i Fågelskolan Lunds för- och grundskolor
Grundskola 9 Svenska
Du kommer träna på källkritik samt visa vad du kan i en uppgift.

Innehåll

Konkretiserat mål

Att kunna söka information från olika källor och värdera dessa.

Utförande

Du kommer göra en uppgift där du ska söka information om ett visst ämne. Utifrån de webbsidor där du då visar kunskap om relevans och trovärdighet så ser jag vilken nivå du ligger på när det kommer till källkritik.

Bedömning

Bedömning av provet görs och utgår ifrån nedanstående kunskapskrav.

Matriser

Sv
Åk 9 - SV - Källkritik - VT18

F
E
C
A
Källkritik 1
Eleven kan söka, välja ut och sammanställa information från ett avgränsat urval av källor och för då enkla och till viss del underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans.
Eleven kan söka, välja ut och sammanställa information från ett relativt varierat urval av källor och för då utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans.
Eleven kan söka, välja ut och sammanställa information från ett varierat urval av källor och för då välutvecklade och väl underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans.
Källkritik 2
Sammanställningarna innehåller enkla beskrivningar och förklaringar, enkelt ämnesrelaterat språk samt i huvudsak fungerande struktur, citat och källhänvisningar.
Sammanställningarna innehåller utvecklade beskrivningar och förklaringar, utvecklat ämnesrelaterat språk samt relativt väl fungerande struktur, citat och källhänvisningar.
Sammanställningarna innehåller välutvecklade och nyanserade beskrivningar och förklaringar, välutvecklat ämnesrelaterat språk samt väl fungerande struktur, citat och källhänvisningar.