👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Storbritannien

Skapad 2018-05-16 18:17 i Getingeskolan Halmstad
Grundskola 7 Engelska
England, Skottland, Nordirland och Wales är de fyra delar som ingår i Storbritannien. I detta arbete kommer du att lära känna dessa delar lite mer, och tillsammans med dina kamrater, kommer du att presentera din del utifrån dina intressen.

Innehåll

Nu är vi i full gång det sista arbetsområdet innan sommarlovet, vilket innebär att man tar reda på intressant information om den del av Storbritannien, som man väljer att fördjupa sig i. Man är minst fem i varje grupp och varje medlem väljer sitt specialområde. 

Redovisningarna, som även innefattar en gemensam Power point, startar 23/5. 

Tänk på att du, som enskild elev, är ansvarig för din insats även fast det är en gruppuppgift. Kunskapskraven ser du nedan. De finns även i klassrummet och vi har diskuterat dem på lektionerna. 

Lycka till! 

Monica

Kopplingar till läroplanen

 • Syfte
 • reflektera över livsvillkor, samhällsfrågor och kulturella företeelser i olika sammanhang och delar av världen där engelska används.
  En
 • Kunskapskrav
 • Eleven diskuterar översiktligt några företeelser i olika sammanhang och områden där engelska används, och kan då också göra enkla jämförelser med egna erfarenheter och kunskaper.
  En  E 9
 • Eleven diskuterar utförligt några företeelser i olika sammanhang och områden där engelska används, och kan då också göra välutvecklade jämförelser med egna erfarenheter och kunskaper.
  En  C 9
 • Eleven diskuterar utförligt och nyanserat några företeelser i olika sammanhang och områden där engelska används, och kan då också göra välutvecklade och nyanserade jämförelser med egna erfarenheter och kunskaper.
  En  A 9