👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Flugan v.21

Skapad 2018-05-18 10:39 i Hemmings förskola Uppsala kommunala förskolor
Förskola
Den här veckan återupptar vi vårt projekt kring lyssna och berätta.

Innehåll

Tisdag: Alexandra (student) gör ett experiment kring flyta och sjunka. Hon använder baljor med vatten och olika material som flyter och sjunker. Barnen får fundera över vad de tror flyter och sjunker samt komma med sina terorier för att sedan testa . Alexandra har sin examinerande lärare på besök. Den här aktiviteten kommer Tårtgruppen att göra medans Blombladsgruppen är inne och förbereder sommarfesten.

Onsdag: Vi tittar på våra stentroll. Behöver de jobbas med mera? Kan vi hitta på en saga med stentrollen? Vad skulle kunna hända? Hur börjar vi en saga och hur slutar den? Vi samtalar kring hur en berättelse eller saga kan vara uppbyggd. Detta gör vi i bägge grupperna.

Torsdag: Vi går till skogen. Vi tar med våra stentroll och fortsätter med sagan. Har vi kommit fram till en hel saga så provar vi att dramatisera den i skogen. 

 

Syfte: Syftet med detta arbete är att få möjlighet att prata, fantisera och lyssna på varandra.

 

Dokumentation: Vi dokumenterar med läsplattan och anteckningar.

Kopplingar till läroplanen

  • utvecklar sin förmåga att lyssna, reflektera och ge uttryck för egna uppfattningar och försöker förstå andras perspektiv,
    Lpfö98 Rev. 2016
  • utvecklar sin skapande förmåga och sin förmåga att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i många uttrycksformer som lek, bild, rörelse, sång och musik, dans och drama,
    Lpfö98 Rev. 2016