Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Programmera ditt eget datorspel!

Skapad 2018-05-21 20:09 i Laröds skola Helsingborg
Grundskola 7 – 9 Teknik
Den här uppgiften bygger på att eleverna följer instruktionsfilmer som finns på Youtube och lär sig grunderna i programmering.

Innehåll

 

En del av ämnet teknik är att lära sig grunderna i programmering. Under kapitlet Kommunikations- och informationsteknik ingår programmering.

Det är den delen som vi behandlar under ca fyra veckor. Du kommer lära dig programmera eget spel. 

Hoppas  du kommer tycka att det är kul!

 

 

Kopplingar till läroplanen

  • Syfte
  • identifiera problem och behov som kan lösas med teknik och utarbeta förslag till lösningar,
    Tk
  • Centralt innehåll
  • Tekniska lösningar inom kommunikations- och informationsteknik för utbyte av information, till exempel datorer, internet och mobiltelefoni.
    Tk  7-9

Matriser

Tk
Programmera ditt eget datorspel!

E
C
A
Förmåga
Identifiera problem och behov som kan lösas med teknik och utarbeta förslag till lösningar
Eleven kan genomföra enkla teknikutvecklingsoch konstruktionsarbeten genom att undersöka och pröva möjliga idéer till lösningar. Under arbetsprocessen bidrar eleven till att formulera och välja handlingsalternativ som leder framåt.
Eleven kan genomföra enkla teknikutvecklingsoch konstruktionsarbeten genom att undersöka och pröva och ompröva möjliga idéer till lösningar. Under arbetsprocessen formulerar och väljer eleven handlingsalternativ som med någon bearbetning leder framåt.
Eleven kan genomföra enkla teknikutvecklingsoch konstruktionsarbeten genom att undersöka och systematiskt pröva och ompröva möjliga idéer till lösningar. Under arbetsprocessen formulerar och väljer eleven handlingsalternativ som leder framåt.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: