👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Hållet- skogsområde

Skapad 2018-05-23 09:29 i Västerbo Dibber Sverige AB
Förskola
Hållet är ett skogsområde i Nyköpings kommun. Området består av stigar, löpslingor och promenadvägar. I skogen finns mycket svamp och bär och både växter och fåglar att utforska.

Innehåll

Bakgrund:

Hållet är ett skogsområde i vår närmiljö. Där finns det mycket att utforska såsom växter och djur. Det finns också möjligheter att grilla och det finns bänkar att sitta på. 

Syfte:

Syftet är att erbjuda barnen att komma ut i skogsområden under veckan där de kan träna grovmotorik och studera växter och djur. Vi kommer att prata om och utforska naturen omkring oss.    ( Vi kommer att cykla dit med ca 9 barn varje torsdag.)

Mål:

Att inspirera barnen av vårt närområde samt viljan att vilja utforska naturen samt väcka deras intresse för växt- och djurliv.

Utvärdering:

Vi utvärderar genom Unikum (reflektion och analysdelen) vid enskilda samt gemensamma planeringstillfällen. Dokumentation sker genom lärplatta och mobiltelefon. Vi fotograferar, filmar, observerar och skriver anteckningar

 

 

Kopplingar till läroplanen

 • respekt för allt levande och omsorg om sin närmiljö.
  Lpfö98 Rev. 2016
 • att det utvecklas normer för arbetet och samvaron i den egna barngruppen.
  Lpfö98 Rev. 2016
 • utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen,
  Lpfö98 Rev. 2016
 • utvecklar sin förmåga att urskilja, utforska, dokumentera, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap,
  Lpfö98 Rev. 2016