👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Utvärdering av v. 21 Planering v. 22.

Skapad 2018-05-25 10:28 i Pysslingen Förskolor Lärkträdet Pysslingen
Förskola
Utvärdering av v.21Planering v.22.

Innehåll

Utvärdering v.21

På måndagen hade vi planerat in yoga utomhus, men barnen ville hellre ta ut cyklarna.Vi lyssnade på barnen så det blev en annan form av rörelse.

På tisdagen hade vi målning utomhus med alla barnen.Vi rullade ut ett långt papper som vi satte upp på husväggen till de yngre barnen.Så dom fick måla en gemensam målning.De äldre barnen gjorde enskilda målningar, på papper som vi också satte upp på husväggen.Barnen var väldigt positiva och glada till att få måla utomhus.Alla målade en lång stund,och valde en massa härliga färger att måla med.Barnen vill ha mycket bekräftelse när dom målar, och vill berätta för oss pedagoger vad dom skapar.Vi inspirerade även Draken till samma aktivitet, när vi såg att dom också gjorde utomhusmålning senare under veckan.

Den planerade kunskapskvarten blev inställd på onsdagen,beroende på att en pedagog fortfarande är sjuk.Barnen på Spöket blir väldigt oroliga och testar hela tiden vikarierna, så bedömde att fri lek ute var bästa lösningen.

 

På torsdagen skapade de äldre barnen olika figurer i lera.Barnen reagerade på att den nya leran hade en stark lukt,dom tyckte att den kändes annorlunda än den vi brukar använda oss av . Den var lite hård men dom kämpade på och mjukade upp,och skapade mycket djur och blommor.Vi hade planerat en ute aktivitet från början,men vi skjuter upp den framöver när Rebecka är tillbaka.

I dag har vi utelek med alla barnen under våra planeringar.

 

Barnen har varit väldigt intresserade av våra planteringar i pallkragarna.Dom går ofta dit och tittar på dom små bladen som börjar komma upp.

Dom tycker även det är roligt att hjälpa till att vattna.

Dom har även varit väldigt intresserade av den glittriga play do leran som vi gjort.Som många barn har  valt att leka med på den fria leken.

 

Planering v.22

Måndag :Vu-dag.

Tisdag : Fri lek ute med spök och trollbarn. Vi ska hjälpa trollet på eftermiddagen för att dom saknar personal.Då försvinner vår enskilda planeringstid.Så den tar vi på förmiddagen istället.Så då får trollet hjälpa oss.

Ons : Övar på sånguppträdet till sommarfesten på kvällen.

Tors : Utelek.På grund av att Cicci har semester och jag och Rebecca har utvecklingsamtal.

Fredag : Utelek på grund av planeringar.

 

 Vi önskar en trevlig helg :) Catharina och Cicci :)