Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Matte åk 5 vt-18

Skapad 2018-05-30 14:37 i Kullaviksskolan 4-6 Kungsbacka Förskola & Grundskola
Grundskola 5 Matematik
Under vårterminen arbetar med följande områden: - Stora tal - Bråk - Procent - Decimaltal - Geometri

Matriser

Ma
Matematik åk 5 vt -18

>
>
>
Begrepp
Har grundläggande kunskaper om matematiska begrepp och visar det genom att använda dem på ett i huvudsak fungerande sätt.
Har goda kunskaper om matematiska begrepp och visar det genom att använda dem i bekanta sammanhang på ett relativt väl fungerande sätt.
Har mycket goda kunskaper om matematiska begrepp och visar det genom att använda dem i nya sammanhang på ett väl fungerande sätt.
Begrepp och uttrycksformer
Kan beskriva olika begrepp med hjälp av matematiska uttrycksformer på ett i huvudsak fungerande sätt.
Kan beskriva olika begrepp med hjälp av matematiska uttrycksformer på ett relativt väl fungerande sätt.
Kan beskriva olika begrepp med hjälp av matematiska uttrycksformer på ett väl fungerande sätt.
Metoder
Kan välja och använda i huvudsak fungerande matematiska metoder med viss anpassning till sammanhanget för att göra enkla beräkningar och lösa enkla rutinuppgifter med ett tillfredsställande resultat.
Kan välja och använda ändamålsenliga matematiska metoder med relativt god anpassning till sammanhanget för att göra enkla beräkningar och lösa enkla rutinuppgifter med gott resultat.
Kan välja och använda ändamålsenliga och effektiva matematiska metoder med god anpassning till sammanhanget för att göra enkla beräkningar och lösa enkla rutinuppgifter med mycket gott resultat.
Problemlösning
Kan lösa enkla problem på ett fungerande sätt genom att välja strategier och metoder med viss anpassning till sammanhanget.
Kan lösa enkla problem på ett relativt väl fungerande sätt genom att välja strategier och metoder med förhållandevis god anpassning till sammanhanget.
Kan lösa enkla problem på ett väl fungerande sätt genom att välja strategier och metoder med god anpassning till sammanhanget.
Resonemang
Kan beskriva sitt tillvägagångssätt på ett i huvudsak fungerande sätt och för enkla och till viss del underbyggda resonemang om resultatets rimlighet, samt kan bidra till att ge något förslag på alternativt tillvägagångssätt.
Kan beskriva sitt tillvägagångssätt på ett relativt väl fungerande sätt och för utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om resultatets rimlighet, samt kan bidra till att ge något förslag på alternativa tillvägagångssätt.
Kan beskriva sitt tillvägagångssätt på ett välfungerande sätt och för välutvecklade och väl underbyggda resonemang om resultatets rimlighet, samt kan bidra till att ge något förslag på alternativa tillvägagångssätt.
Kommunikation
Kan redogöra för och samtala om tillvägagångssätt på ett i huvudsak fungerande sätt och använder då bilder, symboler, tabeller och andra matematiska uttrycksformer med viss anpassning till sammanhanget.
Kan redogöra för och samtala om tillvägagångssätt på ett ändamålsenligt sätt och använder då bilder, symboler, tabeller och andra matematiska uttrycksformer med förhållandevis god anpassning till sammanhanget.
Kan redogöra för och samtala om tillvägagångssätt på ett ändamålsenligt och effektivt sätt och använder då bilder, symboler, tabeller och andra matematiska uttrycksformer med god anpassning till sammanhanget.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: