Skolbanken Logo
Skolbanken

Utvärdering vår och sommar 18

Hosiannaskolans Förskola, Fristående förskolor · Senast uppdaterad: 21 juni 2018

.

UTVÄRDERING VÅR OCH SOMMAR

Språk
Vi avslutade arbetet med alfabetet. Barnen uppskattade det och tyckte att det har varit roligt att jobba med. Barnen har ofta frågat efter sina alfabetsböcker vid andra tillfällen än just då vi jobbat med dom. Barnen berättar då om dom inte har gjort en viss bokstav och vill gärna göra den så fort som möjligt. Det har varit ett lyckat projekt.
Bornholms modellen är något som uppskattas av både barn och personal. Det har varit ett lyft för vår förskola, vi kommer att fortsätta med Bornholms modellen.  Till hösten kommer vi börja med lite repetition av sagorna vi redan gjort, barnen tycker det är roligt med repetition för dom kan vara med och berätta sagan.
Ett barn spelade 4 i rad och sa: Titta, gumman cirkel.

Musik
Barnen har älskat sångsamlingarna. Vi har dom senaste samlingarna övat på sånger till avslutningen. Avslutningen blev lyckad och barnen var med och sjöng.

Matematik
Efter samlingarna om prepositioner och lägesord märkte vi att barnen kunde de flesta. Lägesorden nederst och överst hade de svårare för så de ska vi använda oss av i fler samlingar.
Några barn har nu ett stort intresse av formler. Så även om vi gick igenom dom i höstas så vill vi göra det igen till hösten.    

Natur /Vårtecken
Efter en lång vinter fick vi uppleva både vår och sommar. Vi har lekt med insekter och daggmaskar, vi har plockat fina sommarbuketter, satt upp en fågelholk och badat.
Vi gjorde blommor av piprensare och papper, det tyckte barnen var kul. Vi hann inte med alla pyssel men vi fick uppleva våren och sommaren ute.

Gymnastik
Vi har inte haft en speciell tid avsatt för gymnastik men ändå genomsyrar det hela dagen på förskolan. Barnen rör sig konstant och tränar sin motorik både inne och ute.

Våra fem sinnen
Väldigt uppskattat! Barnen ville inte sluta med aktiviteterna. Vi gjorde både blindtest och känseltest. De flesta 3-4 åringarna var inte med denna vecka så vi upprepar det till hösten.

Påsk /Kristen profil
Påsken blev ett tillfälle då vi lyfte vår kristna profil. Vi hade planerat in två samlingar om påsken. Den första om varför vi firar påsk och sedan om dom svenska traditionerna. Men vi fick byta plats på samlingarna för när vi skulle börja prata om varför så bubblade de svenska traditionerna ur barnen. Ex. gömma påskägg, få massor godis, vara påskkärring, äta julmat, måla och äta ägg. 
På andra samlingen läste vi ur barnens bibel om varför vi firar påsk. Barnen kunde sedan återberätta att Jesus dog och han blev levande igen.
Pysslet var väldigt uppskattat av barnen. Dom pratade ofta om pysslet som vi satte upp på väggarna.
Någon berättade hemma att snart ska dom få ta hem allt dom gjort.

Kultur i andra länder
Jättebra tema! Vi gjorde jordgloben, tillverkade flaggor och pratade om länderna men hann inte med någon fördjupning kring varje land som vi tänkt.  
Vi hade från början 6 länder men efter barnens lek så la vi till ett till land, Spanien.

Övriga reflektioner
Till hösten blir det extra fokus på matematik och teknik. Vi kommer att arbeta med vardagsmatematik, använda oss av robotar och fördjupa oss i matematiken.

Något vi har tänkt på är att vi gärna vill vara i gymnastiksalen en gång i veckan. Vi har tidigare år gjort det och sett att barnen tycker det är väldigt kul.

Vi har nu efter terminens slut insett att vi inte ska ha mer teman efter v.20 för att det är så mycket annat som händer inför sommaravslutning mm.

Under året har vi jobbat med att synliggöra allt i lokalerna som vi jobbat med. Det har även fått sitta kvar efter avslutat tema. Vilket har gjort att vi nu ser hela året i lokalerna och barnen har lätt kunnat återkomma till tidigare årstider och teman.  

Som en påminnelse till oss personal och information till föräldrarna så vill vi fortsätta med att sätta upp mål och syfte för varje tema. Vi gjorde det till temat Kultur i andra länder och det var en bra grej. 


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback