Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Pennan vs. Kameran

Skapad 2018-08-01 12:56 i Martin Koch-gymnasiet Hedemora
Grundskola 7 – 9 Bild
Nu ska du få blanda tecknad bild och foto. Antingen så fotar du själv eller så använder du ett foto från en tidning eller från nätet.

Innehåll

 

Uppgift

Du ska nu bestämma dig för en bild. Du kan fota bilden själv, använde ett foto från en tidning eller från nätet (då måste den vara ok att använda). Fundera över hur du vill förändra bilden. Kanske kan du lägga till något oväntat?

Rita sen på ett papper vid sidan om det du vill passa in i bilden. Om du använder blyerts var noga med att teckna tydligt. Var noga med proportionerna.

Riv pappret i kanterna så att det blir lite "taggigt".

Limma sedan försiktigt dit din bild på fotot eller håll din egen bild framför fotot. Fota den färdiga bilden (med din bild ovanpå) och lägg sedan upp den här på UNIKUM i uppgiften "Pennan vs. kameran".  Din färdiga bild monterar du sedan på ett svart papper och lämnar in till mig.

 

 

Ben Heine är en konstnär som har haft en utställning med namnet Pencil vs Camera. För mer inspiration från honom kan du klicka här. 

 

Material

Blyertspennor, bild från tidning/nätet/egen

 

Verktyg

Kamera, sudd, tidningar, lim, sax...

 

Bedömning

Efter genomfört arbete ska du ha förmågan att kombinera en tecknad bild med ett foto.

 

Tid

3 lektioner

 

Extrauppgift

Använd ett föremål du hittar i bildsalen. Kombinera det med en bild du gör så att något nytt uppstår. Ta foto och lägg in den i uppgiften "Extrauppgift" här på UNIKUM.

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: