Skolbanken Logo
Skolbanken

Kurser:

BIGDJE0

Mikrobiologi

Stiernhööksgymnasiet i Rättvik, Rättvik · Senast uppdaterad: 29 augusti 2019

Mikroorganismer syns inte med blotta ögat men vi kommer ständigt i kontakt med dem. Många är bra och nyttiga för oss, medan andra gör oss sjuka. Vi lär oss om olika grupper av mikroorganismer samt pratar om smittspridning och kroppens försvar.

Avsnittet mikrobiologi ingår i kursen Djurens biologi. I undervisningen ingår laborationer. 


Läroplanskopplingar

Mikroorganismer och deras betydelse för djurhälsa och djursjukdomar.

Virus byggnad, funktion och betydelse för djurhälsa och djursjukdomar.

Smittämnen, smittspridning och immunförsvar, antibiotika och resistens mot antibiotika.

Laborationer och undersökningar med aktuell utrustning och aktuellt material från naturbrukets olika verksamhetsområden.

Eleven redogör utförligt och nyanserat för mikroorganismer och mikrobiologiska processer av betydelse för djurhälsa och djursjukdomar.

Eleven redogör utförligt för mikroorganismer och mikrobiologiska processer av betydelse för djurhälsa och djursjukdomar.

Eleven redogör översiktligt för mikroorganismer och mikrobiologiska processer av betydelse för djurhälsa och djursjukdomar.

Eleven redogör utförligt och nyanserat för biologins betydelse inom naturbruket samt söker med säkerhet information om djur. I sina beskrivningar och redogörelser använder eleven med säkerhet begrepp, teorier och modeller.

Eleven redogör utförligt för biologins betydelse inom naturbruket samt söker med viss säkerhet information om djur. I sina beskrivningar och redogörelser använder eleven med viss säkerhet begrepp, teorier och modeller.

Eleven redogör översiktligt för biologins betydelse inom naturbruket samt söker med viss säkerhet information om djur. I sina beskrivningar och redogörelser använder eleven med viss säkerhet begrepp, teorier och modeller.

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter
Patogener

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback