Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kokpunkten - Smedjan

Skapad 2018-08-28 11:10 i Österbyskolan Östhammar
Grundskola 2 NO (år 1-3) Svenska
Smedjan kommer arbeta med naturvetenskap genom att göra olika vetenskapliga experiment och prova på olika tekniska lösningar. Allt från att blanda färger till kemiska blandningar och vardagsteknik.

Innehåll

På avdelningen kommer vi under hösten fördjupa oss i den vetenskapliga världen. Vi kommer göra allt från att bygga och skjuta upp raketer till att blåsa upp ballonger med hjälp av jäst. En gång i veckan kommer eleverna få välja om de vill delta i kokpunkten och det kommer vara olika händelser värje vecka.

 

Syfte:

Att delta i kokpunkten ska syfta till att utveckla elevernas intresse för och kunskaper om natur, teknik och samhälle genom att ge dem möjligheter att utforska, ställa frågor och samtala om företeelser och samband i omvärlden. 

Läroplanen:

Undervisningen på Fritidshem ska komplettera förskoleklass och skola genom att vara situationsstyrt, upplevelsebaserat och grupporienterat. Eleverna ska även få möjlighet att pröva och utveckla idéer, lösa problem och omsätta idéerna i handling. Eleverna ska även få utforska och beskriva företeelser och samband i natur, teknik och samhälle.

Kopplingar till läroplanen

 • Syfte
 • pröva och utveckla idéer, lösa problem och omsätta idéerna i handling,
  Gr lgr11
 • kommunicera med språkliga uttrycksformer i olika sammanhang och för skilda syften,
  Gr lgr11
 • utforska och beskriva företeelser och samband i natur, teknik och samhälle, samt
  Gr lgr11
 • Centralt innehåll
 • Olika sätt att utforska företeelser och samband i natur, teknik och samhälle, till exempel genom samtal, studiebesök och digitala medier. Hur företeelser och samband kan beskrivas, till exempel med ord och bilder.
  Gr lgr11  -
 • Byggande och konstruktion med hjälp av olika material, redskap och tekniker.
  Gr lgr11  -
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: